Πέτρος ΠαππάςΠέτρος Παππάς

Πέτρος Παππάς για γιατρός Διευθυντής ΤΕΠ στο νοσοκομείο Κιλκίς. PhD στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Βιώνουμε την υποστελέχωση, δεν έχουν κάνει τίποτα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Γγείας. Έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης πολλά άτομα. Με το βάρβαρο μέτρο της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολιαστούς δημιουργήθηκαν νέες ελλείψεις στο προσωπικό. Ίσως γινόμαστε κουραστικοί που το λέμε συνέχεια αλλά επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο με την Πανδημία για την στήριξή του Εθνικού συστήματος υγείας.

Ότι ακούγεται από την κυβέρνηση για το θέμα αυτό είναι “λόγια του αέρα” .Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε 900 διασωληνωμένος. Λέγαμε ότι οι Μονάδες Εντατικής θεραπείας ήταν γεμάτες. Εφέτος με 341 στις μονάδες εντατικής θεραπείας μας λένε από την κυβέρνηση ότι πάλι γέμισαν. Τι να πιστέψουμε?

Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν είχαμε αυτές τις κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας μόνο για τον κορονοιο. Τις είχαμε γιατί έχουμε αναστείλει όλες τις άλλες παθήσεις. Με την λειτουργία των νοσοκομείων μόνο για τον covid χάνουμε ασθενείς από άλλες παθήσεις, αν δεν συνέβαινε αυτό δεν θα τους χάναμε. Πεθαίνει κόσμος.

YouTube player
Πέτρος Παππάς για γιατρός Διευθυντής ΤΕΠ στο νοσοκομείο Κιλκίς. PhD στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Δεν έχει γίνει μία συστηματική προσπάθεια να πειστούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για την οφέλη του εμβολιασμού. Θα έπρεπε να γίνουν συζητήσεις με ειδικούς και το προσωπικό υγείας για να φύγει ο φόβος και η ανασφάλεια από τους εργαζόμενος αυτούς. Έχουμε ανάγκη από μία σοβαρή επιστημονική εκστρατεία πειθούς καταρχήν στο χώρο της υγείας και μετά στους υπόλοιπους χώρους των εργαζομένων.

Αντικαθιστούν προσωπικό που μπαίνει σε αναστολή λόγω του εμβολιασμού με εργαζόμενος που τους παρέχουν με μίσθωση ιδιωτικές εταιρείες. Μέχρι ώρας αυτό γίνεται σε επικουρικές εργασίες. Στην Ελλάδα βιάστηκε υπερβολικά η κυβέρνηση να θέσει τους υγειονομικούς σε αναστολή. Μήπως τελικά ήταν το σχέδιο για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στην υγεία. Μήπως είναι Δούρειος ίππος η αναστολή για την κατάργηση του Εθνικού συστήματος υγείας?

Πέτρος Παππάς
Πέτρος Παππάς

Η κυβέρνηση νομοθέτησε αποκλείοντας παιδιά των επαγγελματικών λυκείων από την είσοδο τους στα πανεπιστήμια δημιουργώντας τις συνθήκες για να είναι ευάλωτα, στη φασιστική προπαγάνδα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η πολιτική των ίσων αποστάσεων. Ίσες αποστάσεις από ποιους? Είναι οι φασίστες και η κοινωνία. Δεν χαρίζουμε τους νέους στην ακροδεξιά. Με τα παράλογα μέτρα που παίρνουμε για τη νεολαία δημιουργούμε “εργαστήρι” της ακροδεξιάς στη Θεσσαλονίκη.


Αρχική