Παππάς: Καταστρέφουν τη Δημόσια Υγεία. Αγωνιζόμαστε για το Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας.

Ζητήσαμε από τον Πέτρο Παππά να κάνει την παρέμβαση του στην εκπομπή μας Δώδεκα με Μια. για να μας δώσει μία εικόνα Τι συμβαίνει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Κιλκίς και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής που συνεργάζονται με το Νοσοκομείο.

Γνωρίζουμε ότι το νοσοκομείο του Κιλκίς είναι ένα Περιφερειακό Νοσοκομείο στην κεντρική Μακεδονία και σε μία περιοχή πληθυσμιακή πυκνότητα και κοντά στο μεγάλο αστικό κέντρο Θεσσαλονίκης. unicorn ένα σημείο αναφοράς για να διαπιστώσουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας τους τελευταίους μήνες με την εξαίρεση της γρίπης και ταυτόχρονα τις νέες παραλλαγές του κοροναϊού.

YouTube player

Πέτρος Παππάς:

“Αντιμετωπίζουμε έναν φαινόμενο πολυνοσηρότητας . Δηλαδή το φαινόμενο των πολλών λοιμώξεων από διαφορετικούς παράγοντες. Είναι γεγονός έπρεπε να το περιμένουμε και και ουσιαστικά το ήθελε πρόβλεψει. Τα τελευταία χρόνια με τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας και τα μέτρα ασφαλείας τα υγειονομικά. Ο πληθυσμός δεν είχε έρθει σε επαφή με τους παράγοντες των λοιμώξεων και δεν είχε εκπαιδευτεί ο οργανισμός στην αντιμετώπιση τους.

Αντιμετωπίζουμε λοιπόν παιδιά τα οποία γεννήθηκαν το 2019 και το 2018. Είναι κλεισμένα σπίτια για τρία χρόνια και στην ουσία δεν έχουν εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Δεν έχει εκτεθεί όπως στο παρελθόν ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και έτσι έχουμε παιδιά τα οποία πηγαίνουν στου παιδικούς σταθμούς , πηγαίνουν στα νηπιαγωγεία αρρωσταίνουν αυτά. Αρρωσταίνει και η υπόλοιπη οικογένεια.

Αγωνιζόμαστε να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους πολίτες.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα έχουμε πολλές προσελεύσεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών από λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερικές. Δυστυχώς η Πανδημία έχει πλήξει σημαντικά το προσωπικό του νοσοκομείου. Το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί με λιγότερα άτομα από το κανονικό. Σε συνθήκες πίεσης και μεγάλης κούρασης αγωνιζόμαστε να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους πολίτες.

Πέτρος Παππάς για τα Κέντρα Υγείας

Η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας είναι τραγική ο κόσμος ψάχνει να βρει ένα γιατρό. Ειδικά στις πόλεις λειτουργούν Κέντρα Υγείας αστικού τύπου γιατροί είναι ελάχιστοι. Δυστυχώς οι ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση πια στις υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας. “

Πέτρος Παππάς:

“Με σοκάρει το γεγονός ότι ένα εξάχρονο παιδί πεθαίνει Γιατί δεν υπάρχουν εμείς ή να αντιμετωπιστεί η κατάσταση του Σε κοντινή απόσταση από τον τόπο που ζει .”

Παππάς

Πέτρος Παππάς Γιατρός Διευθυντής ΤΕΠ Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. PhD ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Αρχική