Αντ. Τσιτάκης: Στόχος μας να δημιουργήσουμε νέους επιχειρηματίες, να βοηθήσουμε τους υφιστάμενους.

O Αντώνης Τσιτάκης συμμετέχει στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου για χρονικό διάστημα πάνω από 20 χρόνια. Είναι καταξιωμένος και έμπειρος επιχειρηματίας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στην εκπομπή αυτή ο Αντώνης Τσιτάκης με την ιδιότητα του σαν Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Έβρου μας ξεναγεί στις δράσεις του Light Hub και του PIVOT.

Αντώνης Τσιτάκης:

O θεσμικός ρόλος του Επιμελητηρίου είναι συμβουλευτικός στον εκάστοτε Υπουργού Ανάπτυξης. Όμως εμείς κατανοήσαμε τις αλλαγές που έρχονται και την ανάγκη οι υφιστάμενοι επιχειρηματίες να συμβαδίσουν με το σήμερα και το αύριο της επιχειρηματικότητας.

Επίσης οι νέοι που έχουν καινοτόμες ιδέες θα πρέπει να βρουν υποστήριξη και καθοδήγηση για να τις υλοποιήσουν και να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις.

Για να καλύψουμε λοιπόν την ανάγκη αυτή δημιουργήσαμε θερμοκοιτίδες ενημερώσεις και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στον Έβρο.

Οι παραπάνω δράσεις αποτελούν μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Έβρου στόχο έχουν να στηρίξουν το θεσμό του νέου επιχειρηματία. Επίσης να βοηθήσουν στην προσαρμογή στην νέας πραγματικότητας τους υπάρχοντες επιχειρηματίες. Με το light hub.

YouTube player

Αντώνης Τσιτάκης : Στηρίζουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Βοηθάμε νέους επιχειρηματίας να στήσουν την επιχείρησή τους με βάση την καινοτόμα ιδέα τους. Τους εξασφαλίζουμε για τρία χρόνια στέγη συμβουλευτική και φοροτεχνική υποστήριξη.

Η δράση είχε ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης(ΣΒΑΑ). Όμως από το ένα εκατομμύριο που ήταν η αρχική πρόβλεψη καταλήξαμε να πάρουμε 185 χιλ. Παρόλα αυτά καταφέραμε να οργανώσουμε τη δράση.

Καλούμε λοιπόν όλους όσους έχουν μία επιχειρηματική ιδέα να καταθέσουν μία αίτηση. Η αίτηση δεν έχει κάποιο κόστος ούτε κάποια υποχρέωση.

Ο Αντώνης Τσιτάκης αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα PIVOT.

Η δράση αυτή αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις. Στο Επιμελητήριο αφουγκραζόμενοι τα σημεία των καιρών πριν την πανδημία αλλά κυρίως και μετά. Εστιάσαμε στην ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων.

Όλοι οι Δήμοι ανταποκρινόμενοι στις επιταγές των κατά τόπους ΣΒΑΑ , έχουν δημιουργήσει παρόμοιες δομές.

Όμως στην Αλεξανδρούπολη κατά γενική ομολογία λειτουργεί μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Οι μέντορες(επιστήμονες του επιχειρηματικού χώρου) που συνεργάζονται μαζί μας στην καθοδήγηση ,στην οργάνωση και στη λειτουργία των δράσεων. Είναι παγκοσμίου φήμης.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό που προσφέρουν το χρόνο τους και έρχονται στην Αλεξανδρούπολη εξαιρετικοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να λειτουργήσουν εθελοντικά σαν μέντορες στις δράσεις του Επιμελητηρίου.

Τσιτάκης

Σε ότι αφορά τέλος την χρηματοδότηση των νέων επιχειρήσεων έχουμε εξασφαλίσει σαν Επιμελητήριο και την συνεργασία με τη συλλογικότητα που λέγεται Business Angels( Τμήμα Ελλάδας). Επιχειρηματικοί άγγελοι σε ελεύθερη μετάφραση. Είναι μία συλλογικότητα με έδρα την Αμερική που έχει και στην Ελλάδα τοπική ομάδα.

Οι Business Angels λοιπόν εξετάζουν τις καινοτόμες ιδέες που κατατίθενται στο life hub. Τις παρουσιάζουν στα μέλη τους. Τα μέλη τους βέβαια είναι επιχειρηματίες.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται διασύνδεση του νέου επιχειρηματία από την Αλεξανδρούπολη με μία μεγάλη κοινότητα επιχειρηματιών που μπορούν να τον χρηματοδοτήσουν συνεργαζόμενοι με διάφορους τρόπους.

Στόχος των δράσεων μας είναι να δημιουργήσουμε νέους επιχειρηματίες και να βοηθήσουμε τους υφιστάμενους να σταθούν στο νέο περιβάλλον.


Αρχική