Ξεκίνησαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού να εκδηλώνονται και στους παιδικούς σταθμούς της Αλεξανδρούπολης αλλά και στις Φέρες.

Τοπικα Νεα παιδικο σταθμο
Τοπικά Νέα

Συγκεκριμένα κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 2021, στον Ζ’ παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, όπως και στον παιδικό σταθμό των Φερών, ενώ να τονίσουμε πως στους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά δεν φορούν μάσκες, επομένως λογικό είναι, η μετάδοση να είναι και πιο εύκολη.

Να διευκρινήσουμε πως λόγω ηλικίας τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς δε φορούν μάσκες, ενώ τα συγκεκριμένα επιβεβαιωμένα κρούσματα μετά από ιχνηλάτηση που έγινε, διαπιστώθηκε πως είχαν κολλήσει από το οικογειακό τους περιβάλλον. Και στις δύο περιπτώσεις τα παιδιά κόλλησαν από τους γονείς που ήταν και εκείνοι θετικοί.

Ενώ σύμφωνα και με τον ΕΟΔΥ έκλεισαν μόνο τα τμήματα των παιδιών που βρέθηκαν θετικά και οι παιδαγωγοί που εργαζόταν στα συγκεκριμένα τμήματα του παιδικού μπήκαν σε καραντίνα για 10 ημέρες. Μάλιστα σήμερα θα γίνει και απολύμανση των εν λόγω τμημάτων και θα δοθούν δωρεάν self test στους γονείς, έτσι ώστε το Σαββατοκύριακο  να τα κάνουν οι γονείς στα παιδιά για να ξεκινήσει η επόμενη εβδομάδα με ασφάλεια.

Πηγή: e-evros.gr


Αρχική