Κ. Αλεξανδρής: 9 εκκ εδώ και 5 μήνες για την κατασκευή αντιπλημμυρικών. Αλλά είμαστε ανίκανοι να τα απορροφήσουμεΚώστας Αλεξανδρής

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής αναφέρεται στην απουσία εργασιών στα αντιπλημμυρικά έργα.

Επισημαίνει το σοβαρό κίνδυνο νέων πλημμυρών στην περιοχή των θεών Φερών και του οικισμού του Πέπλου. Πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έθεσα το ερώτημα και το πρόβλημα σε αρμόδιους. Υπηρεσιακό στέλεχος της περιφέρειας ανταποκρίθηκε αλλά μέχρι το όριο των αρμοδιοτήτων του.

Ο κίνδυνος και τα προβλήματα τέθηκαν στον αρμόδιο Υπουργό σε επίσκεψή του εδώ. επισήμανα στον Υπουργό ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και μεγάλος. Όμως μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα. βέβαια για την χειμερινή περίοδο 21-22 δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Θα πρέπει μόνοι μας να πάρουμε ότι μέτρα μπορούμε για να διασώσουμε τις περιουσίες μας από μία πιθανή πλημμύρα. Η περιφέρεια είναι ανίκανη να κατασκευάσει αντιπλημμυρικά έργα.

Κώστας Αλεξανδρής Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και γραμματέας ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου.

Έτσι Θα πρέπει εμείς μόνοι μας να πάρουμε μέτρα.

Κάποτε λέγαμε ότι φταίει το κράτος των Αθηνών. δυστυχώς τώρα φταίμε όλοι εμείς εδώ. Βγήκε πρόσφατα μία ανακοίνωση από την πολιτική προστασία για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την προσοχή των κατοίκων για πιθανές πλημμύρες. Όταν πέρασε το καλοκαίρι και δουλειά δεν έγινε πουθενά τώρα είναι αργά.

Δυστυχώς αρκετοί ξέρουν τι πρέπει να γίνει. Λέγαμε ότι δεν υπήρχαν χρήματα όμως από όσο γνωρίζουμε χρήματα υπάρχουν όμως δεν γίνονται οι μελέτες και δεν προχωράμε στην απορρόφηση τους.

Αλλά είμαστε ανίκανοι να τα απορροφήσουμε. να σχεδιάσουμε κάποια σωστά έργα με ένα χρονοδιάγραμμα τη μία χρονιά να γίνει το ένα την άλλη χρονιά να γίνει το άλλο. έτσι ώστε στο σύνολο κάθε χρόνο να μειώνουμε τον κίνδυνο.

Κάποιοι λένε ότι επειδή μιλάω για αυτά τα θέματα κάνω αντιπολίτευση και έχω πολιτικό προσωπικό στόχο και φιλοδοξία. Δηλώνω και προς το παρόν δεν έχω καμία τέτοια φιλοδοξία. στόχος μου είναι να μιλάω για το καλό του τόπου μας.

Κώστας Αλεξανδρής
Κώστας Αλεξανδρής

Δυστυχώς θα δούμε ξανά πολλές περιοχές του Εβρου να είναι πλημμυρισμένες Άνθρωποι να χάνουν τις περιουσίες τους χάρη στη συνολική ανικανότητα μας. Συνολικά γιατί όλοι έχουμε ευθύνη για την κατάσταση.

Αυτό που είπα το Σεπτέμβρη θα έπρεπε να το έχω πει τον Ιούλιο. Βρίσκουμε συνέχεια εμπόδια δεν μιλάνε οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου με αυτές της Περιφέρειας. δεν μιλάει ο Αντιπεριφερειάρχης με το Δήμαρχο. Με αποτέλεσμα να καθυστερούμε στο να ελπίσουμε μέτρα για να λύσουμε τα προβλήματα.

Υπάρχουν διαθέσιμα 9 εκατομμύρια εδώ και πέντε μήνες για την κατασκευή αντιπλημμυρικών.

Η ευθύνη πλέον είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση εδώ στον Έβρο. Δεν περιμένουμε το κράτος των Αθηνών να μας λύσει τα προβλήματα πρέπει μόνοι μας να διαμορφώσουμε προτάσεις και να ζητήσουμε την εφαρμογή τους.


Αρχική