Ηγεσία και επιχειρείν – Ευδαιμονία, Θετική Ηγεσία και Επιχειρείν #4

Ηγεσία και επιχειρείν. Ευδαιμονία θετική ηγεσία και επιχειρείν , είναι το θέμα που θα μας απασχολήσει στην εκπομπή νούμερο 4

Με καλεσμένο το Δημήτρη Μαυρομάτη, ενεργό μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας της Βορείου Ελλάδος για περισσότερα από 45 χρόνια. Στέλεχος πολυεθνικής επιχείρησης και σύμβουλος στρατηγικής ανάπτυξης εταιρειών με βασικά αντικείμενα τη διοίκηση το marketing και της πωλήσεις. Ο Δημήτρης Μαυρομάτης δημιούργησε επίσης την παρέμβαση «Ευδαιμονία» για νέους 16-23 ετών με σκοπό την απόκτηση Θετικής Ευδαιμονικής Ηγεσίας μέσω των αρχών του Αριστοτέλη.

YouTube player

Δημήτρης Μαυρομάτης:

Ευδαιμονία, Θετική Ηγεσία και Επιχειρείν . Ο άνθρωπος, το κέντρο της φιλοσοφικής σκέψης και Η πορεία του στη ζωή (Αριστοτελική Ευδαιμονία)

Οι ηγέτες πρέπει να καλλιεργήσουν μια οργανωτική κουλτούρα που να αγκαλιάζει την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα και τον σχεδιασμό σεναρίων και να αποκτήσουν κριτική προοπτική και ικανότητα να στοχάζονται συνεχώς, κάτι που μεταφράζεται σε κατανόηση του παρελθόντος αλλά και σε μακροπρόθεσμη αντίληψη του αντίκτυπου των αποφάσεών τους.

«Επιχειρώ» σημαίνει «δοκιμάζω», «αρχίζω κάποιο έργο», «καταπιάνομαι με κάποια δραστηριότητα», «ενεργώ με συγκεκριμένο τρόπο και στόχο», «προσπαθώ να επιτύχω κάτι». Η ρίζα του ρήματος υποδηλώνει γνώσεις, συμπεριφορές και δεξιότητες, οι οποίες αφορούν την πρωτοβουλία για την έναρξη μιας νέας δραστηριότητας, συνέχιση υπάρχουσας τόσο από τον επιχειρηματία όσο και τους ανθρώπους της ομάδας του.

Τα χαρακτηριστικά του Θετικού Ηγέτη

Η έννοια της αποτελεσματικής ηγεσίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την έννοια της επιτυχίας, είτε πρόκειται για την επιτυχία ενός ατόμου, μιας ομάδας ή ενός οργανισμού. Αποτέλεσμα Αποτελεσματικότητα =Α άνθρωποι + Α αριθμοί και η χρήση τους Η αποτελεσματική ηγεσία απαιτεί Θετικό ηγέτη, Οι ομάδες που καθοδηγούνται από Θετικούς ηγέτες αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα δέσμευσης, ικανοποίησης και απόδοσης. Τέτοιοι ηγέτες δημιουργούν περιβάλλοντα όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι τους εκτιμούν, τους κατανοούν και τους παρακινούν.

Τα υπολοιπα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα στο βίντεο της εκπομπής.

Κουτσουλίανος

Ο Χριστόδουλος Κουτσουλιάνος συγγραφέας και σύμβουλος επιχειρήσεων έχει την επιμέλεια της ύλης για την εκπομπή ηγεσία και επιχειρείν.

Αρχική