Βαγγέλης Πετριτζίκης : Ηγετική φυσιογνωμία να ενώσει ,σε ένα πολιτικό διακύβευμα , σε μία πρόταση. Στηρίζω Παύλο Χρηστίδη.Βαγγέλης Πετριτζίκης

Το μέλος της κεντρικής επιτροπής του κινήματος αλλαγής Βαγγέλης Πετριτζίκης περιγράφει την κατάσταση στο Κίνημα Αλλαγής μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος έξι συνολικά υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Μόνο με αισιοδοξία μπορώ να τα δω στις πολλές υποψηφιότητες.

Θα δώσουν την ευκαιρία της μεγάλης έλευσης των πολιτών των κεντροαριστερών της αριστεράς αλλά και κάποια άλλα πράγματα που εκπροσωπούν την στιγμή στο χώρο. Έτσι ώστε η παράταξη και από αυτή τη διαδικασία να βγεί ενωμένη με έναν αρχηγό ο οποίος θα έχει και την απόλυτη νομιμοποίηση σε μία πολύ μεγάλη κάλπη.

Θεωρώ ότι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα πρέπει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει άμεση επαφή με την κοινωνία θα πρέπει ένας νέος άνθρωπος ο οποίος θα μπορεί να αφουγκράζεται και τα προβλήματα των μεγαλύτερων ηλικιών και των νέων αλλά και ακόμα και το μικρότερων.

YouTube player
Βαγγέλης Πετριτζίκης μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κιναλλ.

Θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα πρέπει να έχει την ηγετική φυσιογνωμία να ενώσει και να ενώσει πάνω σε ένα πολιτικό διακύβευμα και σε μία πρόταση για μένα η επιλογή από δω και πέρα και η στήριξη μου είναι πρός τον Παύλο Χρηστίδη. Ο Παύλος Χρηστίδης οφείλει να εκσυγχρονίσει το κόμμα να μπορεί να αφουγκράζεται τον εργαζόμενο των 500ευρω να ενώσει την κεντροαριστερά και να έρθει σε επικοινωνία με τη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία.

Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να έρθει σε ρήξη με το πελατειακό κράτος να σπάσει το κατεστημένο με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Να τελειώσουμε με τη διαφθορά. Θεωρώ ότι ένας νέος άνθρωπος έχει όλα τα εχέγγυα για να κερδίσει και το χρόνο και να χτίσει και να τονίσει την πολιτική πρόταση με το δικό σου αφήγημα. του οποίου η έμπνευση θα δώσει ελπίδα στους νέους και θα παντρέψει και την εμπειρία για ένα καλύτερο αύριο.

Βαγγέλης Πετριτζίκης
Βαγγέλης Πετριτζίκης

Β. Πετριτζίκης: Νομίζω ότι η συνέπεια λόγων και έργων δεν τηρήθηκε από τον Αλέξη τον Τσίπρα ήταν κι αυτό που διέψευσε πάρα πολλές προσδοκίες.

Θεωρώ ότι αν συγκρίνουμε υποψηφιότητες είναι σε μία τελείως διαφορετική βάση Παύλος Χρηστίδης είναι ένας φέρελπις νέος πολιτικός γιά να αναλάβει ένα κόμμα το οποίο δεν έχει ακόμα αντανακλαστικά να κυβερνήσει. Ο Αλέξης Τσίπρας τότε ήταν “Καβάλα στο άλογο” και είχε επενδύσει σε τελείως διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά. Νομίζω ότι η συνέπεια λόγων και έργων δεν τηρήθηκε από τον Αλέξη τον Τσίπρα ήταν κι αυτό που διέψευσε πάρα πολλές προσδοκίες.

Εδώ προσπαθούμε να αναδιοργανώσουμε και μάλιστα αυτό που συμβαίνει στο Κίνημα Αλλαγής είναι να προσπαθούμε να δώσουμε το πολιτικό αφήγημα. Αυτό το οποίο θα ισορροπεί μεταξύ και της πραγματικότητας θα έχει συνέπεια λόγων και έργων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να επενδύσουμε στους νέους ανθρώπους.

Πραγματικά είναι να δώσουμε ευκαιρίες να ακουστούν τα προβλήματά τους και οι αγωνίες τους με όρους απόλυτης δικαιοσύνης και όρους πραγματικότητας. Ο Παύλος Χρηστίδης γνωρίζει το κομματικό του ακροατήριό ξέρει πάρα πολύ καλά που μπορεί να βασιστεί. Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας με μεταγραφές λεηλάτησε έναν ψηφοφόρο οποίος μέχρι το 2012-13-14 δεν του ανήκε παραδοσιακά.

Οπότε το στοίχημα το μεγάλο της νέας γενιάς είναι να επανέλθει όλος ο δημοκρατικός κόσμος στις τάξεις μεγάλης δημοκρατικής παράταξης ακόμα και σήμερα θεωρώ ότι εκφραστής της είναι το Κίνημα Αλλαγής και μάλιστα να αποκτήσει και χαρακτηριστικά αυτά που χρειάζεται για να υπάρξει εναρμόνιση με ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα.


Αρχική