Σάββας Δευτεραίος δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης . Αναπληρωτής καθηγητής Ακτινολογίας στο ΔΠΘ.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ακτινολογίας στο ΔΠΘ Σάββας Δευτεραίος. Περιγράφει την υπάρχουσα κατάσταση στο ΠΓΝΑ. Τις συνθήκες με τις οποίες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, εργάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πρόβλημα σε γενικές γραμμές παραμένει σταθερά και αμετάβλητα το ίδιο. Δηλαδή είναι η έλλειψη προσωπικού με είπε με covid και χωρίς covid έχουμε πρόβλημα προσωπικό. Έχουμε πρόβλημα με γερασμένο προσωπικό. Λείπουν οι νεοι γιατροί.

Με δύναμη, με όρεξη, με ενέργεια και με αντοχές ,για να στηρίξουν τη λειτουργία του νοσοκομείου. Είμαστε πλέον εξαιρετικά λίγοι και δεν αντέχουμε όλα λειτουργούν οριακά. Τεράστια ανάγκη για νέες μόνιμες προσλήψεις. Να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν πριν την Πανδημία.

Οι εμβολιασμένοι πλέον παίρνουν τη νόσο εξαιρετικά ήπια και πολλές φορές δεν πιστεύεις ότι έχεις τον ιο παρά το θετικό τεστ που βλέπεις. Με την παραλλαγή της omicron στο νοσοκομείο το βάρος μετατοπίζεται από τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Στις κλινικές νοσηλείας covid.

Δηλαδή γεμίζουν κλινικές με άτομα που έχουν ανάγκη υποστήριξης για τον covid, αλλά μειώνεται η ανάγκη παραμονής στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ευτυχώς στο ΠΓΝΑ δεν έχουμε φθάσει στα όρια στις κλινικές covid. Όμως σε άλλες περιοχές και σε άλλα νοσοκομεία το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό.

Υπάρχει όπως είδαμε έλλειψη χώρου . Νοσηλεύουν ασθενείς στους διαδρόμους σε ράντζα. Επισημαίνει επίσης ο Σάββας Δευτεραίος ότι και μετά τον covid τους γιατρούς που θα προσλάβουμε τώρα θα πρέπει να τους κρατήσουμε σε μόνιμη βάση στα νοσοκομεία.

YouTube player

100 θέσεις γιατρών είναι κενές. τα κενά αυτά προϋπήρχαν της πανδημίας. Με αποτέλεσμα η κατάσταση σήμερα να είναι τραγική στα νοσοκομεία. Δεν είναι θέμα πολυτελείας η στήριξη του Εθνικού συστήματος υγείας

Για παράδειγμα το ακτινολογικό του ΠΓΝΑ. τους τελευταίους 6 μήνες Έχω δεχτεί άπειρα τηλεφωνήματα για παράπονα στην καθυστέρηση των ακτινογραφιών . Πηγαίνουν στα επείγοντα για να βγάλουμε μία ακτινογραφία θώρακα και περιμένουν τρεις και τέσσερις ώρες για να γίνει. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε τεράστια έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία αυτή.

Ήμασταν 12 γιατροί και τώρα έχουμε μείνει 7 . Πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν 2 γιατροί από το ακτινολογικό του ΕΣΥ. Επίσης για διάφορους λόγους αποχώρησαν 3 καθηγητές από το Πανεπιστημιακό. Πρέπει λοιπόν στο Πανεπιστημιακό να εκπαιδεύσουμε φοιτητές και να υποστηρίξουμε το έργο. Είμαστε ελάχιστοι πλέον. Αυτά δεν είναι πολυτέλειες είναι άμεση καθημερινή ανάγκη.

Δευτεραίος

Καλύψτε άμεσα τις μόνιμες ανάγκες σε γιατρούς. Οι γιατροί και να θυσιάζονται ξέρουν και να υπερβάλλουν εαυτόν ξέρουν και το έχουν αποδείξει πολλές φορές.


Αρχική