Σάββας Δευτεραίος δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Ο Σάββας Δευτεραίος όντας ο παλαιότερος δημοτικός σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αλεξανδρούπολης περιγράφει και αναλύει την κατάσταση που προέκυψε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή προέδρου δημοτικού συμβουλίου και των μελών των επιτροπών ποιότητα ζωής και οικονομικής επιτροπής.

Επισημαίνει ο Σάββας Δευτεραίος :Τέτοια κατάσταση δεν έχω ξαναδεί. Ειλικρινά απαντάω όχι δεν έχει συμβεί τέτοιο πράγμα ξανά. Βέβαια βοηθάει πάρα πολύ και το πολιτικό σκηνικό. Ποιο είναι το πολιτικό σκηνικό? Οι διάφορες εγκύκλιοι που έχουν ψηφιστεί από το υπουργείο που ερμηνεύουν, τροποποιούν, δημιουργούν διάφορα θέματα. Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει στη δικιά μας την περίπτωση. Είναι ότι όλες οι εξαιρέσεις, τα παραδείγματα και όλα τα “κουφά” των εγκυκλίων και του νόμου συμβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη.

Στο σκεπτικό της διαγραφής του Γιώργου Κιζιρίδη αναφέρονται αλισβερίσια. Είναι τραγικό αυτό που έχει συμβεί από την πρώτη μέρα του δημοτικού συμβουλίου. παρατάξεις διαγραφούν τον επικεφαλής. Στη συνέχεια εντάσσονται ως συνεργαζόμενοι στην παράταξη του δημάρχου. Δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτητοποιούνται και συντάσσονται με άλλη παράταξη.

Από την αρχή λοιπόν υπάρχει ένα τεράστιο αλισβερίσι σε αυτήν τη θητεία του δημοτικού συμβουλίου. Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι πλέον 8 και σε λίγο θα περάσουν σε πλήθος την παράταξη του δημάρχου. Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση διαφωνούμε με τη λογική και την πρακτική αυτή για το λόγο αυτό δεν συμμετείχαμε στη διαδικασία εκλογής προεδρείου. το είχαμε επιλέξει πολιτικά και την προηγούμενη φορά και δεν δεχτήκαμε τη μία θέση που δικαιούμασταν στο προεδρείο.

Τη μία θέση που δικαιούμασταν στην οικονομική επιτροπή την διεκδικήσαμε και την πήραμε. Πριν τη συνεδρίαση έγιναν πολλές συζητήσεις και ζυμώσεις. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου του Κάϊσα μαζί μου για να διερευνήσει τη στάση της παράταξης. Η απάντηση ήταν κοινή για όλους δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία αυτή. Δε στηρίζουμε έναν παράλογο νόμο.

Η στρέβλωση που προκαλούν οι υποτιθέμενες διορθώσεις στο νόμο Κλεισθένη έχουν σαν αποτέλεσμα ο υποψήφιος με τους 15 ψήφους να εκλέγεται πρόεδρος και όχι ο άλλος υποψήφιος που πήρε 20 ψήφους. Πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα αυτό. Καταστρατηγούν κάθε έννοια Δημοκρατίας.

Πρέπει λοιπόν καθαρά και παστρικά να πούμε ότι διαφωνούμε με τον ισχύοντα νόμο που προκαλεί αλισβερίσια συναλλαγές κάθε τύπου και κάθε επιλογής. Όμως παρότι παρασκηνιακά όλοι συμφωνούν κανείς δεν το είπε στο δημοτικό συμβούλιο. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση έχει δημόσια τη θέση αυτή. Είναι σημαντικό για μένα να χτυπάει υποσχέθηκαν να ψηφίσουν τον έναν ή τον άλλον και τελικά κρύφτηκαν πίσω από την αποχώρηση της λαϊκής συσπείρωσης την άλλη μέρα να κοιτάξω τον καθρέφτη για να δουν πόσο έντιμοι ήταν ;

YouTube player

Ο Δήμαρχος πρέπει να έχει τη θέση του Δημάρχου. Να ασκεί δηλαδή μόνο τα καθήκοντα του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος πρέπει να απορροφά όλους του κραδασμούς .

Ο Δήμαρχος πρέπει να ενώνει και να συνθέτει.

Ο Δήμαρχος που θέλει να έχει συνέχεια στην Δημοτική αρχή θα πρέπει να διαμορφώνει σχέσεις εμπιστοσύνης και με την αντιπολίτευση. Παράδειγμα όταν μιλάμε και έχουμε μια άποψη σε ένα θέμα δεν σημαίνει ότι πάντα έχουμε πρόθεση αντιπολίτευσης. Υπάρχουν περιπτώσεις που θέλουμε να συμβάλουμε.

Δευτεραίος

Τόσα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήξερα την πόρτα του εισαγγελέα. Τα τελευταία χρονιά με καλούν συνέχεια για μαρτυρία και μια φόρα πήγα σαν κατηγορούμενος. Δεν γίνεται με δικαστικά μέτρα να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο . Όταν ακούτε δημοτική αρχή να λέει: “το λύσαμε με ιδίους πόρους” τότε ψάξτε την τσέπη σας λείπουν χρήματα . Είναι σημαντικό να διεκδικούμε από το κεντρικό κράτος τα χρήματα που έχει ανάγκη η λειτουργεία του Δήμου και η εξυπηρέτηση του δημότη.


Αρχική