Ευχάριστα νέα για τους βαμβακοπαραγωγούς του νομού Έβρου εφόσον μετά από τρεις μήνες συνεχόμενης προσπάθειας πέτυχαν το στόχο τους.

Θετική έκβαση είχε η τρίμηνη προσπάθεια των Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου  α) Α.Σ.Κ.Γ.Ε. Σουφλιώτικα Κελάρια β) Α.Σ Δημητριακών Ορεστιάδας «Η ΕΝΩΣΗ», γ) Α.Σ. Διδυμοτείχου όπου κατόπιν επιστολής που είχαν στείλει προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ.Λιβανό και συχνής όχλησης, το δίκαιο αίτημά τους έγινε δεκτό με την μείωση της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης στο 30% για τη χορήγηση συνδεδεμένης ενίσχυσης για την καλλιεργητική περίοδο 2020 στο βαμβάκι.

Ακολουθεί και η σχετική ανακοίνωση τους:

“Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση το ΥΠΑΑΤ για την σημαντική αυτή απόφαση. Άξιος συμπαραστάτης μας ο Βουλευτής Ν.Έβρου κ.Α.Δημοσχάκης που στάθηκε στο πλευρό μας σημαντικός υπερασπιστής.

Η μείωση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από τις καταστροφές που προκάλεσε ο «ΙΑΝΟΣ» αλλά και η υγειονομική κρίση του Covid-19.

Αποτέλεσμα αυτού η μεγάλη δικαίωση για τους βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου, στους οποίους τελικά θα καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση για το 2020.”

Πηγή: e-evros.gr