Αγγελακούδης: Οι αγρότες ζητούν τα αυτονόητα για να επιβιώσουν. Ετοιμάζουμε κινητοποιήσεις

Ο Αγγελακουδης Ηλίας είναι Πρόεδρος του Νέου Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας. Συναντήσαμε τον Πρόεδρο μία μέρα μετά την τελευταία κινητοποίηση που έκανε ο Σύλλογος στην πλατεία της Ορεστιάδας. Ζητήσαμε από τον Αγγελακούδη Ηλία να προσδιορίσει τα 3 βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Αγροτικός κόσμος της περιοχής του Βορείου Έβρου.

Αγγελακούδης Ηλίας:

“Το βασικό πρόβλημα είναι το κόστος παραγωγής από κει ξεκινάνε όλα και εκεί τελειώνουν όλα. Δεν μπορούμε να παράξουμε ποιοτικά προϊόντα με το σημερινό κόστος παραγωγής. Επίσης αυτή η κατάσταση δημιουργεί απώλεια εισοδήματος όχι μόνο σε μας τους αγρότες αλλά και γενικότερα στην αγορά του Βορείου Έβρου. Είμαστε άνθρωποι που δραστηριοποιούμαστε και κοινωνικά πέρα από επαγγελματικά. Όταν λοιπόν χάνουμε εμείς χάνουν και πολλοί άλλοι ακόμα .

Επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα είναι η νέα ΚΑΠ. Πρέπει να γίνουν αλλαγές για να καλύπτει και τους αγρότες του Βορείου Έβρου. Ο σχεδιασμός της νέας ΚΑΠ είναι με γνώμονα την παραγωγή του Νότου της Ελλάδας. Δεν γίνεται από το Νοέμβριο μέχρι τέλος Γενάρη να μην μπορούμε εμείς εδώ πάνω να κάνουμε αγροτικές εργασίες στα χωράφια. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι διαφορετικές οι κλιματικές συνθήκες στην περιοχή μας.

Τέλος είναι σημαντικό για μας να θεσπιστούν εγγυημένες κατώτερες τιμές των αγροτικών προϊόντων για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε”

YouTube player

Αρχική