Θεόδωρος Τσιαμίτας Πρόεδρος της Ένωσης επαγγελματιών Σουφλίου: Πολλά τα προβλήματα των επαγγελματιών στο Σουφλί.

Δεν έχουμε τουρισμό εδώ και δύο χρόνια “πνιγόμαστε”. Γιατί είχαμε το μεταναστευτικό, έχουμε και την πανδημία. Οπότε όλα αυτά σε μία μικρή περιοχή έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο στον επαγγελματία. Η δημιουργία μιας σειράς από επαγγελματικές σχολές ΙΕΚ θα βοηθήσουν στην αγορά του Σουφλίου.

YouTube player
Θεόδωρος Τσιαμίτας Πρόεδρος της Ένωσης επαγγελματιών Σουφλίου

Η Ένωση επαγγελματιών Σουφλίου θα αναλάβει πρωτοβουλία για να ενημερώσει τα παιδιά στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο. Να φοιτήσουν στις σχολές το ΙΕΚ που θα δημιουργηθούν. Έτσι ώστε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τον τόπο να δούνε ποια είναι τα επαγγέλματα για να τα ακολουθήσουν Έτσι ώστε να ξαναγυρίσουν και να μην μείνουν τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σαν νέος έμεινα στο Σουφλί γιατί αγαπώ τον τόπο μου και θεωρώ ότι έχει πολλές δυνατότητες για να ανέβει, κοινωνικά επαγγελματικά και οικονομικά. Στηριζόμενοι στα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής θέσης του Σουφλίου.

Στην ομορφιά της φύσης που προσφέρει απλόχερα η περιοχή του Σουφλίου. Σε συνδυασμό με έργα υποδομής που θα πρέπει να στηρίξει οικονομικά περισσότερο η κυβέρνηση. Μπορούμε οι νέοι άνθρωποι να μείνουμε και να δημιουργήσουμε στην περιοχή του Σουφλίου.

Θεόδωρος Τσιαμίτας
Θεόδωρος Τσιαμίτας

Θ. Τσιαμίτας: Το Σουφλί μπορεί να γίνει το Στολίδι του νομού. Best Tourism Villages

Ένα μεγάλο βραβείο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού Με ομόνοια και ομοψυχία μπορεί να πάει μπροστά ο Δήμος Σουφλίου.

Η Ένωση επαγγελματιών με χρηματοδοτικό εργαλείο το Leader, θα δημιουργήσει ψηφιακές εφαρμογές ούτε αποτελούν τον τουριστικό οδηγό του Σουφλίου. Θα δημιουργήσουμε μονοπάτια για ορειβασία, περπάτημα και ποδηλασία. Με τελικό στόχο ο τουρίστας που έρχεται να μείνει στο Σουφλί.

Να περιηγηθεί στα ιστορικά μας και θρησκευτικά μας μνημεία και να απολαύσει τη μοναδική φύση της περιοχής Σουφλίου. Για το σκοπό αυτό έχουμε συστήσει ομάδα μελέτης και συνεργασίας με το Δήμο Σουφλίου.

Με όρεξη για δουλειά θέλουμε να φανούμε αντάξιοι του τιμητικού βραβείου.


Αρχική