Παππάς

Στο βίντεο που ακολουθεί συζητάμε με τον γιατρό Πέτρο Παππά την υφιστάμενη κατάσταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, το νοσοκομείο και στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

YouTube player

Στην πρώτη λοιπόν ερώτηση μας, σχετικά με το τι συμβαίνει σήμερα στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, σε σχέση με την κατάσταση που υπήρχε πριν από ένα χρόνο. Πέτρος Παππάς:

“Για άλλη μία φορά τα ίδια πράγματα που είπαμε και στις προηγούμενες συνομιλίες μας. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη των πραγμάτων. Χειρότερα είναι τα πράγματα. Προκηρύξεις δεν γίνονται. Στα ΤΕΠ νέοι γιατροί δεν προσλαμβάνονται. Ο θεσμός των αυτόνομων ΤΕΠ δεν προχωράει. Τώρα μόνοι μας μείναμε να παλεύουμε μαζί με όλους τους αποσπασμένους γιατρούς από την Πρωτοβάθμια υγεία. Η Πρωτοβάθμια που έχει απογυμνωθεί και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τόσο τα covid περιστατικά. Όσο και μη covid περιστατικά. Κάθε νοσοκομείο αυτή τη στιγμή στη χώρα έχει στην ουσία τμήματα επειγόντων περιστατικών να εξυπηρετούνται από γιατρούς οι οποίοι δεν ανήκουν σε αυτά . Οι περισσότεροι από μας δεν είναι μόνιμοι και αυτό είναι πολύ δυσάρεστο παρόλο που η πανδημία έδειξε την ανάγκη μεγάλη ανάγκη που να υπάρχουν μόνιμοι γιατροί.”

Αναφερόμενος επίσης στην Λειτουργία των νοσοκομείων παρατήρησε ο Πέτρος Παππάς:

“Τα νοσοκομεία εξακολουθούν να λειτουργούν μόνο για μία νόσο τον covid. Για παράδειγμα στο νοσοκομείο του Κιλκίς δεν μπορεί να λειτουργήσει τακτικό παθολογικό ιατρείο. Η αιτία είναι ότι υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί μόνο τρεις. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες για παθολογικά θέματα ουσιαστικά πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την προσπάθειά της Κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μέρος της Δημόσιας Υγείας. Να δημιουργήσει δηλαδή απογευματινά χειρουργεία τα οποία θα πληρώνονται από τους πολίτες. Θα υπάρχει λοιπόν ο φόβος κάποια τακτικά χειρουργεία να μη γίνονται το πρωί αλλά να μεταφέρονται το απόγευμα με κίνητρο το αυξημένο έσοδο”

Πέτρος Παππάς
Πέτρος Παππάς

Επίσης αναφερόμενος ο Πέτρος Παππάς στο σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο νοσοκομείο Παπανικολάου και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ασθενείς. Σημείωσε με έμφαση:

“Βλέπουμε κτίρια τα οποία καταρρέουν. Κτίρια τα οποία είναι παλιά και δεν ανακαινίζονται. Έχουμε καταγγείλει την σημαντική έλλειψη τεχνικού προσωπικού. Από κει και πέρα είναι συγκλονιστικό αυτό το ατύχημα αυτό το οποίο συνέβη στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Να σκέφτεται ο πολίτης ότι δεν είναι ασφαλής στο νοσοκομείο. Είναι ανάγκη να γίνει διερεύνηση πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. να μάθουν για όλα αυτά οι συγγενείς των θυμάτων. Αλλά και η κοινωνία, όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε και ζούμε στο σύστημα υγείας Πραγματικά είναι κραυγή αγωνίας νομίζω όλων των υγειονομικών αλλά και όλων μας συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.”

Πέτρος Παππάς γιατρός Διευθυντής ΤΕΠ Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Αρχική