Μαριάννα Παυλίδου: Κάθε χρόνο μένω έκπληκτη από τις ικανότητες, τα ταλέντα και τις δεξιότητες των φοιτητών.

Στη σημερινή εκπομπή παρουσιάζουμε ακόμα δράση του Εκπαιδευτικού προγράμματος “Ταξιδεύοντας με την Τέχνη και το Λόγο”.

YouTube player

Η δράση έχει τίτλο “Συνάντηση με τα έργα τέχνης”

Συγκεκριμένα παρουσιάζουμε έκθεση με έργα φοιτητών ΤΕΕΠΗ της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του ΔΠΘ. Με τίτλο “Το αγαπημένο μου έργο, ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης” .

Με την κάμερά της εκπομπής επισκεφτήκαμε την δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Αλεξανδρούπολης καταγράψαμε τα έργα.

Επίσης στην κάμερά της εκπομπής μιλά. Η υπεύθυνη συντονίστρια του προγράμματος

Μαριάννα Παυλίδου(Εικαστικός – ΕΕΠ ΔΠΘ) και ο σπουδαστής της σχολής ΤΕΕΠΗ Ιάκωβος Καρασάββας.

Μαριάννα Παυλίδου :

“Κάναμε ένα ταξίδι μαζί με τους φοιτητές επιλέγοντας τα αγαπημένα έργα των φοιτητών και τους αγαπημένους τους ζωγράφους. Οι φοιτητές λοιπόν μας προσκαλούν μαζί τους να ταξιδέψουμε και να συναντήσουμε μεγάλους ζωγράφους όπως τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, τον Πικάσο τον Βαν Γκογκ ,τον Μιρό και άλλους. Επίσης οι φοιτητές αφού έγραψαν μία εργασία βιωματικής προσέγγισης πάνω στον αγαπημένο τους ζωγράφο .

Ζωγράφισαν την αγαπημένη φωτογραφία δίνοντάς της, τον δικό τους τίτλο. Γίνεται λοιπόν μία ξενάγηση όπου βλέπουμε τα πρωτότυπα έργα σε φωτοτυπίες και δίπλα τις προσεγγίσεις των φοιτητών με τους δικούς τους τίτλους.

Η εκπαίδευση των φοιτητών του Τμήματος προσχολικής ηλικίας αποτελείται από 12 διωρα. 6 στο εξάμηνο για το μάθημα πρακτική 2 και 6 διωρα το εξάμηνο στο μάθημα πρακτική 3. Το δεύτερο εξάμηνο λοιπόν , η εργασία είναι αυτή. Με τη μεθοδολογία βιωματικής προσέγγισης τα παιδιά φαντάζονται την διδασκαλία στην τάξη με μαθητές.

Ομολογώ ότι κάθε χρόνο μένω έκπληκτη από τις ικανότητες τα ταλέντα και τις δεξιότητες των φοιτητών.”

Ιάκωβος Καρασσάβας:

Καρασάββας Παυλίδου

Ξεκίνησε λόγω της αγάπης μας για τα για τα έργα Με την αγάπη μας λοιπόν αποφασίσαμε να κάτσουμε και να οργανώσουμε όλη αυτή την έκθεση που τόσα πολλά σχολεία και παιδιά χάρηκαν. Επίσης χαρήκαμε εις διπλούν και τριπλούν εμείς.

Γιατί όταν ξέρεις ότι όταν κάνεις κάτι και γνωρίζεις ότι έχει αποτέλεσμα και το θέλουν οι άνθρωποι και το αγαπούν. Όλη αυτή η κούραση και οτιδήποτε έχει γίνει. Το τέλος βγάζεις θετικά συναισθήματα.

Παυλίδου

Μαριάννα Παυλίδου Εικαστικός, ΕΕΠ(Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό) στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη.


Αρχική