Χριστοδούλου

Στη σημερινή μας εκπομπή παρουσιάζουμε τον τον ρόλο του Γενικού Γραμματέα ενός Δήμου. Τις αρμοδιότητες της και τις ευθύνες του. Η παρουσίαση γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά του Χρήστου Χριστοδούλου πού είναι ο γενικός γραμματέας του Δήμου Σουφλίου.

YouTube player

Μία μικρή περίληψη από την εκπομπή.

Στην πρώτη μας ερώτηση ζητήσαμε από το Χρήστο Χριστοδούλου να περιγράψει το ρόλο του Γενικού Γραμματέα.

“Όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων ο κύριος Μιχάλης Χρηστάκης . Ουσιαστικά αποτελεί ίσως τη ραχοκοκαλιά του Δημοτικού μηχανισμού. Είναι λοιπόν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των αιρετών, των πολιτικών οργάνων του Δήμου και των υπηρεσιών. Με στόχο και κατεύθυνση την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ουσιαστικά έχει ένα ρόλο οργανωτικό συντονιστικό ώστε να λειτουργούν εύρυθμα οι δημοτικές υπηρεσίες”

Ρωτήσαμε επίσης το Χρήστο Χριστοδούλου σχετικά με την Ανάληψη του ρόλου του συντονιστή των Γενικών Γραμματέων της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Χρήστος Χριστοδούλου:

“Η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κλεισθένης είναι μία αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία η οποία συστάθηκε το 2011. Προσπαθεί να ενισχύσει την κυβερνησιμότητα των Δήμων. Να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των δημοτικών υπηρεσιών, να υποστηρίξει τη δικτύωση των πολιτικών και των υπηρεσιακών στελεχών να ανταλλάξει τεχνογνωσία. Στα πλαίσια λοιπόν να της ανάπτυξης και αναβάθμισης των αρμοδιοτήτων του θεσμού των Γενικών Γραμματέων έχει πραγματοποιηθεί ο θεσμός των συντονιστών των περιφερειακών διευθυντών των γενικών γραμματέων.

Ο κύριος Μιχάλης Χρηστάκης που είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών. Είναι επίσης Γενικός Γραμματέας στο δήμο Νέας Σμύρνης και πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης γενικών γραμματέων. Επίσης ο κύριος Χρηστάκης είναι άνθρωπος ο οποίος πιστεύει στους νέους ανθρώπους και θέλει ο θεσμός των γενικών γραμματέων να εκπροσωπηθεί από νέους και να αναβαθμιστεί.

Περιφερειακός συντονιστής στην Ανατολική Μακεδονία

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό μου πρότεινε να γίνω περιφερειακός συντονιστής στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μαζί με τη συνάδελφό μου τη γενική γραμματέα του δήμου Κομοτηνής και Μαρία Σοφιανού. Ο κύριος Χρηστάκης μου είπε ότι εκτίμησε το γεγονός ότι ο Δήμος Σουφλίου αρχίζει και έχει μία εξωστρέφεια. Αυτό πρεσβεύει ο ρόλος των γενικών γραμματέων.

Ο Δήμος Σουφλίου επίσης συμμετέχει σε δράσεις που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων. Όπως για παράδειγμα η συμμετοχή μας στο επιστημονικό συνέδριο της Ξάνθης το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της Ένωσης Γενικών Γραμματέων και του Δήμου Ξάνθης. Στο συνέδριο αυτό μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την διάκριση μας ως καλύτερο τουριστικό χωριό.

Αν δεν με είχε εμπιστευτεί ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος πως δεν θα μπορούσα να έχω κάνει αυτά που έχω κάνει στο δήμο Σουφλίου μέχρι σήμερα.”

Επίσης ο Χρήστος Χριστοδούλου Αναφέρθηκε στην δημιουργία του πρώτου δημοσίου μελισσοκομικού Πάρκου στο δήμο Σουφλίου.

Χρήστος Χριστοδούλου:

“Το μελισσοκομικό πάρκο που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Έχει έρθει η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε και έχει γίνει μία πρώτη επίσκεψη στο χώρο που θα δημιουργηθεί το μελισσοκομικό πάρκο και τις αμέσως επόμενες ημέρες προχωράμε με ταχύτητα στην υλοποίηση. η διαδικασία λοιπόν κινείται με γρήγορους ρυθμούς. εκτιμώ ότι μέσα στο καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι να το πραγματοποιήσουμε τα εγκαίνια . Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους μελισσοκόμους της περιοχής οι οποίοι στέκονται δίπλα στο δήμο Σουφλίου.”

Χριστοδούλου

Χρήστος Χριστοδούλου γεωτεχνικός Γενικός Γραμματέας στο Δήμου Σουφλίου


Αρχική