Παππάς

Ο Πέτρος Παππάς εκλέχθηκε πρόσφατα βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς. Έχει υπηρετήσει αρκετά χρόνια ως γιατρός και διευθυντής στο ΤΕΠ του Γενικού νοσοκομείου Κιλκίς. Ζητήσαμε λοιπόν από τον Πέτρο Παππά να απαντήσει γιατί ενώ προεκλογικά ο πρωθυπουργός έβαζε σε πρώτο ρόλο την επίλυση των προβλημάτων στη Δημόσια υγεία. Το πρώτο νομοσχέδιο που καταθέτει αφορά την ψήφο του Απόδημου Ελληνισμού.

YouTube player

Πέτρος Παππάς:

Αδικαιολόγητη σπουδή η βιασύνη της Κυβέρνησης με το νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων. Θα μπορούσε να υπάρξει ο χρόνος για διάλογο και πιθανές συγκλίσεις.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά τη στελέχωση του ΕΚΑΒ.

“Υπάρχει διαπιστωμένη πλέον η μεγάλη ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ. Ανακοινώθηκε ένας μικρός αριθμός προσλήψεων προσωρινού όμως χαρακτήρα. Δεν αντιλαμβάνομαι πραγματικά γιατί δεν αξιοποιούν τους αποφοίτους των ΙΕΚ του ΕΚΑΒ. Υπάρχει λοιπόν εκπαιδευμένο προσωπικό διασωστών πού βρίσκεται στην ανεργία.

Πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η πρόσληψη αυτών των ανθρώπων και να μην συζητάμε για πρόχειρες λύσεις. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές!!! Είναι σημαντικό επίσης να επισημάνουμε ότι τα πληρώματα των ασθενοφόρων αποτελούνται από δύο διασώστες. Από δύο εξειδικευμένους και καλά εκπαιδευμένους διασώστες το τονίζω αυτό. Με την εμπειρία και τις γνώσεις τους μπορούν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη δουλειά τους.

Η πιθανή εμπλοκή προσωπικού που δεν έχει τις γνώσεις και την εκπαίδευση των διασωστών πιθανά να φέρει μεγαλύτερα προβλήματα από ότι προσπαθεί να λύσει.”

Παππάς

Πέτρος Παππάς Γιατρός. PhD ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Βουλευτής Συριζα-ΠΣ Κιλκίς