Μακρή: Όλα τα τροχαία δυστυχήματα είναι εγκλήματα γιατί απλά μπορεί να προβλεφθούν. Δικαιοσύνη για τα θύματα των τροχαίων.

Με την Καίτη Μακρή εκπρόσωπο της συλλογικότητας sos για τα τροχαία ατυχήματα. αναφερόμαστε στην παγκόσμια ημέρα μνήμης που είναι κάθε χρόνο η τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη και στις εκδηλώσεις και στις δράσεις πού έγινε τη μέρα αυτή.
Μια μικρή περίληψη από τα όσα σημαντικά και ενδιαφέροντα λέχθηκαν στον βιντεο.

YouTube player

Μακρή Καίτη:

Οι στόχοι της παγκόσμιας ημέρας μνήμης είναι να αυξηθεί η αναγνώριση των τεράστιων αυτών απωλειών και του πόνου των θυμάτων της οδικής κυκλοφορίας και των οικογενειών τους.

Remamber…..
Φυσικά είναι να αναγνωριστεί η συνεισφορά υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Η πολιτεία πρέπει να έχει ιδιαίτερη προσοχή και να επιλαμβάνεται ιδιαίτερα των θεμάτων που προκύπτουν στις ζωές των επαγγελματιών και την υγεία των διασωστών.
Επίσης να επιστήσει την προσοχή στους τρόπους με τους οποίους τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων και οι οικογένειές τους μπορούν να υποστηριχθούν στην κοινωνία.

Support….
Υποστηρίξτε το παγκόσμιο σχέδιο για τη δεκαετία δράσης για την οδική ασφάλεια 2010- 2030. Αποτελεσματικά σχέδια Οδικής Ασφάλειας πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις χώρες.
Αν σε μία κοινωνία η πρώτη πράξη πολιτισμού πολιτισμού δεν είναι το ενδιαφέρον για τους έχοντες ανάγκη , τότε ποια είναι;
Το support πιο πολύ είναι για να δείξει την ανάγκη που υπάρχει για δικαιοσύνη. Εάν δεν δικαιωθούν τα θύματα των τροχαίων δεν θα υπάρχουν καλά αποτελέσματα για κανέναν μας. Δεν θα υπάρχει ειρήνη στους δρόμους.

Ast….
Η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι ενταγμένη καν στο παγκόσμιο σχέδιο για την οδική ασφάλεια. Όλοι έχουν το δικαίωμα να επιστρέφουν στο σπίτι με ασφάλεια Όλοι μπορούμε να αναλάβουμε δράση σήμερα για ένα ασφαλέστερο μέλλον.
Όλα τα τροχαία δυστυχήματα είναι εγκλήματα γιατί απλά μπορεί να προβλεφθούν. Εάν η πολιτεία έχει πρόσημο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. Επίσης με την απονομή της δικαιοσύνης στα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων τότε μπορούμε να σώσουμε ζωές.

Καίτη Μακρή Δ.Σ. SOS Τροχαία Εγκλήματα & International Road Victims Partnership