συγχωνεύσεις

Στη σημερινή εκπομπή θέμα έχουμε τον νόμο 4935 με τίτλο :Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών .(συγχώνευση των επιχειρήσεων)

Συγχώνευση  επιχειρήσεων
YouTube player

Πιο κατά στην κυβέρνηση ήταν το πρόβλημα που ανάγκασε τους νομοθέτες να προτείνουν και να ψηφίσουν τελικά το συγκεκριμένο νόμο για την συγχώνευση των επιχειρήσεων;

Στην ανάλυση των συνεπειών της ρύθμισης για το νομό αυτό διαβάζουμε:

“Μέχρι σήμερα παρατηρείται, σύμφωνα με σειρά επισήμων μελετών (πιο πρόσφατες της ΕΤΕ, η Έκθεση Πισσαρίδη κ.ά.), ότι το μέσο μέγεθος της ελληνικής μικρής και μεσαίας επιχείρησης είναι μικρότερο από το μέσο μέγεθος της αντίστοιχης μικρής και μεσαίας επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη, παρατηρείται ότι, ελλείψει κινήτρων, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις παύουν τη δραστηριότητά τους σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή τους. “

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω ζητήσαμε από τους φορείς του Νομού Έβρου και τους Βουλευτές να τοποθετηθούν. Επίσης θέσαμε το ίδιο ερώτημα σε εκπροσώπους επαγγελματικών και εργασιακών φορέων και αφορά τις επιδράσεις και τις επιπτώσεις στην αγορά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του νομού Έβρου. Τις συνέπειες λοιπόν που θα έχει η εφαρμογή του νόμου 4935 για τηνσυγχώνευση των επιχειρήσεων στην αγορά εργασίας και τους εργαζόμενους.

Σταύρος Κελέτσης Βουλευτής ΝΔ Έβρου

Κελέτσης

“Είναι ένας σημαντικός νόμος. Δίνει τη δυνατότητα επιβίωσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Στα άρθρα 15 και 16 του νόμου μπαίνουν κανόνες και οργανώνεται καλύτερα η συμβολαιακή γεωργία”

Νατασα Γκαρά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου:

Γκαρά συγχωνεύσεις
Νατάσα Γκαρά

“Κυβερνητική επιλογή να αποκλείονται από το Ταμείο Ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού που βιώνουν οι επιχειρήσεις στον Έβρο λόγω διασυνοριακότητας “

Στάθης Ασπιώτης Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Έβρου:

Ασπιώτης συγχωνεύσεις

“Υπάρχει σημαντικό κίνητρο για τα αγροτικά επαγγέλματα. Για μας κύριο μέλημά και πρωτεύον είναι να υπάρξουν περισσότεροι εργαζόμενοι. επειδή η περιοχή μας είναι γενικότερα μία περιοχή να πάμε μικρές επιχειρήσεις δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει στο να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερους εργαζόμενους. Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο θετικό αποτέλεσμα αφορά την αύξηση των εργαζομένων στην περιοχή μας.”

Χριστόδουλος Τοψίδης Πρόεδρος Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Έβρου.

Χριστόδουλος Τοψίδης συγχωνεύσεις
Χριστόδουλος Τοψίδης

“Εμείς σαν Επιμελητήριο λέμε ναι στις συγχωνεύσεις ναι στα μεγαλύτερα σχήματα. Βέβαια αυτό θα φέρει προβλήματα . Θα μειώσει θέσεις εργασίας. Να υπάρξει πρόνοια να χρηματοδοτηθούν οι εργαζόμενοι για ένα χρονικό διάστημα. Για να γίνει μία ομαλή μετάβαση. Αυτή που δεν θα συγχωνευτούν πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη ρευστότητα. όμως και σήμερα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Αυτό θα έχει ένα αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε Ίσως έναν αθέμιτο ανταγωνισμό μέσα στη Χώρα ανάμεσα στις επιχειρήσεις. Πρέπει λοιπόν να υπάρξουν επιμέρους εξασφαλίσεις για να διατηρηθεί η επιχειρηματικότητα Των μικρών και μεσαίων Πού στην Ελλάδα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των επιχειρήσεων .Πρέπει όλοι οι φορείς και η κυβέρνηση να συνεργαστούμε να καταγράψουμε τις αρνητικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του νόμου για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το σύνολο της επιχειρηματικής αγοράς.”

Βασίλης Κασαπίδης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης

Κασαπίδης συγχωνεύσεις

“Οι φορείς της αγοράς ήταν απόντες από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, των αποφάσεων και των διαβουλεύσεων για τον Ν4935. Αυτό είναι καταρχήν ένα μόνιμο παράπονο των επαγγελματιών εδώ του Έβρου αλλά και γενικότερα. Θα έλεγα και εκεί πραγματικά στρεφόμαστε και τονίζουμε ότι θα πρέπει να συμμετέχουν οι φορείς που έχουν την πραγματική εικόνα της αγοράς. Με την απουσία τους είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν στρεβλώσεις στο Νόμο”


Αρχική