Εύη Ορφανού: Νοσοκομείο Διδ/χου οφείλουμε ένα ΜΠΡΑΒΟ & συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό κράτησαν γερά.

Στην εκπομπή μας σήμερα μιλάει η Εύη Ορφανού πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και σπάνιων παθήσεων του Νομού Έβρου. Θέμα έχουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς και οι χρόνια πάσχοντες στις μετακινήσεις για τα νοσοκομεία. Επίσης για τα θέματα λειτουργίας των δομών υγείας και την υποστήριξη που αυτά παρέχουν στους ασθενείς.

YouTube player

Σε ότι αφορά το θέμα που είχε προκύψει με την μετακίνηση των ασθενών η Εύη Ορφανού μας ενημέρωσε ότι:

“Οι ασθενείς προσπαθούν να βρουν την κανονικότητα τους. Σίγουρα ακόμα δεν έχουν βρει. Για το θέμα των μετακινήσεων βοήθεια προσέφερε η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης κύριος Μέτιος. Στη συνέχεια βγήκε επίσης και ένας κανονισμός του ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε και οι καρκινοπαθείς να αποζημιώνεται η μεταφορά τους μέσω ταξί οπότε και εκεί είχαμε το κεφάλι μας ήσυχο. Όμως το πρόβλημα γενικά της μετακίνησης ασθενών για ιατρική φροντίδα είναι σοβαρό.

Ειδικότερα στο βόρειο Έβρο όπου μειώνεται σταδιακά ο πληθυσμός.

Είναι δύσκολη εξυπηρέτηση τους ακόμα και από τους γείτονες. Όμως θεωρώ ότι με καλή θέληση και με οργάνωση κυρίως από τις Δημοτικές αρχές. Θα μπορούσαν εξυπηρετηθούν και οι περιπτώσεις αυτές. Για παράδειγμα η καταγραφή από το δήμο όσων ασθενών χρόνιων παθήσεων, ή σπάνιων παθήσεων έχουν ανάγκη τακτικών μετακινήσεων. Αυτές να γίνονται με τη συνδρομή του Δήμου.”

Ρωτήσαμε επίσης την Εύη Ορφανού να μας ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κάτα τη διάρκεια της πανδημίας. Γνωρίζοντας ότι τα πιο πολλά νοσοκομεία στην Ελλάδα ουσιαστικά είχαν μετατραπεί νοσοκομεία μιας νόσου μόνο για το covid.

Εύη Ορφανού:

“Καταρχάς εμείς στον Έβρο είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από ότι ήταν τα αστικά κέντρα δηλαδή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επίσημα νοσοκομείο αναφοράς covid ήταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο εμείς στο βόρειο κομμάτι του Έβρου πέρα από κάποια τακτικά χειρουργεία που πήγαν λίγο πιο πίσω και όχι δραματικά. Θα έλεγα ότι όλα τα έκτακτα ακόμα και οι καρκινοπαθείς ,που θεωρείται και έκτακτο χειρουργείο και αυτό, είχαν εξυπηρέτηση. Αυτό σημαίνει ότι και λειτουργεί το νοσοκομείο αλλά και το φιλότιμο των γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο οποίο οφείλουμε να πούμε ΜΠΡΑΒΟ και συγχαρητήρια που κράτησαν γερά όλον αυτό τον καιρό.”

Σε ότι αφορά τον διορισμό της Εύης Ορφανού στη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στο Γενικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Η Εύη Ορφανού επισημαίνει:

Εθελοντική συμμέτοχη. Χωρίς αμοιβή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες ο κύριος διοικητής μου ανέθεσε την συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής υγείας και το ΚΕΘΕΑ Ορεστιάδας γιατί βρίσκομαι και δίπλα του.

Σε ότι αφορά την επιλογή μου για τη θέση του αντιπροέδρου.

Θεωρώ ότι στο πρόσωπό μου επιλέχθηκε ο Σύλλογος και όχι το άτομο.

Μην ξεχνάμε ότι είμαστε ο σύλλογος ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια συνομιλούσε συνέχεια με το Υπουργείο. Όποια κυβέρνηση και να ήταν αυτή. Μην ξεχνάμε ότι ξεκινήσαμε επί εποχή Ξάνθου – Πολάκη την δημιουργία πλαστικής χειρουργικής και μονάδες εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και την ολοκληρώσαμε μία υπογραφή Πλεύρη. Πιστεύω πολύ απλά ότι αποφάσισε αυτή τη φορά ένας υπουργός να πει ότι “εγώ θα δώσω φωνή στους ασθενείς”

Επίσης όταν πήγαμε σαν Σύλλογος στη Σαμοθράκη με παιδίατρο και καρδιολόγο. Γιατί δεν υπήρχε παιδίατρος και πήγαμε για να κάνουμε εκεί πέρα ένα Σαββατοκύριακο παιδιατρικό ιατρείο που δεν υπήρχε. Δεν άκουσα να παραπονεθεί κάποιος. Όταν λοιπόν πληρώνουμε λογαριασμούς ρεύματος, τρόφιμα, πετρέλαια, καυσόξυλα δεν παραπονέθηκε κάποιος. Οπότε ας το δούμε λίγο ότι κάναμε έργο και για αυτό μας εμπιστεύτηκε και αυτός ο ρόλος .”

Ευη Ορφανού
Ευη Ορφανου

Εύη Ορφανού Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών και σπάνιων Παθήσεων Νομού Έβρου. Αντιπρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.


Αρχική