Μαυρίδης: Θα γίνει “χαμός”, επιβραβεύει τους ΜΠΑΤΑΧΤΣΊΔΕΣ. Καμία ρυθμιστική αρχή στη διαχείριση του νερού.

Ζητήσαμε από το Δήμαρχο Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασίλη να σχολιάσει την υπαγωγή της διαχείρισης του νερού στη Νέα ρυθμιστική αρχή που δημιουργεί η κυβέρνηση.

YouTube player

Μαυρίδης Βασίλειος:

“Πολύ σωστό το ερώτημά και προβληματισμός σε καμία ρυθμιστική αρχή δεν πρέπει να μπει η διαχείριση του νερού. Η αιτιολογία που μας έδωσαν για αυτήν την ρύθμιση είναι ότι επειδή η ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα και η ΕΥΑΘ στην Θεσσαλονίκη είναι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο. Αν και νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ότι πρέπει να ρυθμίζονται και το έκαναν.

Μόνο για αυτό μας προκαλεί ανησυχία. Δεν είναι ξεκάθαρη αυτή η απάντηση ούτε μας ικανοποιεί. Επίσης αν λάβουμε υπόψη μας την πρόσφατη απόφαση του προηγουμένου Οκτωβρίου του συμβουλίου της επικρατείας. με την οποία χαρακτηρίζει το νερό ως μονοπωλιακό είδος.

Αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Άρα δεν υπάρχουν στοιχεία ανταγωνισμού ελεύθερης αγοράς. Δεν χρειάζεται να ρυθμίσεις καμία αγορά. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό στο νομοσχέδιο. Το δεύτερο που έλεγα είναι ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στο όνομα της εξυγίανσης να γίνουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις κάποιων ΔΕΥΑ και σε αυτό είμαστε αντίθετοι.

Η εξυγίανση των ΔΕΥΑ πρέπει να γίνει ανεξάρτητα .Έχουμε λοιπόν την εμπειρία από τις συγχωνεύσεις των Δήμων του 2010. Όπου οι συγχωνευμένες ΔΕΥΑ κάναμε αρκετά χρόνια μέχρι να τις εξυγιάνουμε και να μην κινδυνέψουν τα οικονομικά της ενωμένης ΔΕΥΑ. Επομένως δεν θέλουμε και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε τέτοια φαινόμενα που θα βάλουν σε ένα ρίσκο θα διακινδυνεύσουν την οικονομική ευρωστία των υπαρχόντων ΔΕΥΑ.

Δεν πρέπει να επιβραβεύει τους ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΔΕΣ.

Τέλος πρόσφατα ψηφίστηκε η ρύθμιση για χρηματοδότηση, για να καλύψουμε το ενεργειακό κόστος της ΔΕΗ για το νεράκι μας. Βγήκε λοιπόν μία ρύθμιση, εξασφαλίστηκαν 50 εκατομμύρια.

Τα οποία όμως θα δοθούν μόνο στις ΔΕΥΑ που έχουν μετά από δικαστικές αποφάσεις διαταγές πληρωμής για χρέη τους. Αυτό τι σημαίνει πρακτικά ότι όσοι είχαν δημιουργήσει χρέος ακόμα και πριν την ενεργειακή κρίση έρχονται εδώ και τους “ζωντανεύουν” και τους λένε κλείστε εκείνες τις “τρύπες”.

Ένας αγώνας πάει στράφι!!!

Ένας αγώνας λοιπόν που δίνουμε δύο χρόνια για να χρηματοδοτηθούν όλες εταιρείες πάει στράφι!!! Θα γίνει “χαμός” στο ΔΣ της ΚΕΔΕ. Καλό που βγάζει η κυβέρνηση 50 εκατομμύρια. Όχι όμως με τον τρόπο που προγραμματίζει να τα μοιράσει. Δεν πρέπει να επιβραβεύει τους ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΔΕΣ και με αφήνει τους άλλους που έχουν μία συνέπεια στη διαχείριση να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.”

Μαυρίδης

Μαυρίδης Βασίλειος Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος ΠΕΔ Ανατ. Μακ & Θράκης


Αρχική