Χαμαλίδης: Στήριξη αγροτικών προϊόντων. Φορολογικά κίνητρα. Τέλος στον “τουρισμό” του βενζινάδικου.

Ο Χαμαλίδης Ελευθέριος αναφέρεται στην πολιτική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα τη μέρα που ανακοινώθηκαν οι εκλογές. Ζητήσαμε λοιπόν να μας προσδιορίσει το επίδικο των εκλογών και αν αυτό συνοψίζεται στο δίλημμα Μητσοτάκης η Τσίπρας.

YouTube player

Χαμαλίδης Ελευθέριος

“Η κοινωνία να μιλάει πολιτικά, να παράγεται πολιτική από κάτω από τους πολίτες και να καταλήγει ψηλά. Εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις .

Σίγουρα το διακύβευμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών δεν είναι το Τσίπρας Μητσοτάκης. Αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα στη χώρα μας είναι μία πολιτική πρόταση η οποία θα αφορά τον πολίτη και θα είναι αυτή που θα βάζει επιτέλους μία ταφόπλακα σε διαχρονικές παθογένειες που υπάρχουν και κοινωνία.

Δυστυχώς τις βλέπουμε, τις νιώθουμε, τις ζούμε και πιο τραγική τους μορφή όπως αυτό το τραγικό γεγονός που είχαμε με το δυστύχημα των Τεμπών. Επομένως θέλουμε μία πολιτική πρόταση ελκυστική και σοβαρή που να απευθύνεται σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα .

Στη συνέχεια στο δεύτερο ερώτημα ζητήσαμε από τον Λευτέρη Χαμαλίδη , να να αναφέρει ποια έργα αναπτυξιακό χαρακτήρα υλοποιήθηκαν από την κεντρική κυβέρνηση την τελευταία πενταετία στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας.

Χαμαλίδης Ελευθέριος

“Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, εδώ και αρκετά χρόνια θα έλεγα. Ίσως δεν έχουμε να επιδείξουμε κάτι σημαντικό στον Έβρο.Τι να πω ότι το μεγαλύτερο έργο που θα έπρεπε να περηφανεύεται η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή και αυτό που έχουμε να καταγράψουμε δυστυχώς είναι την επέκταση του Κέντρου Κράτησης των Μεταναστών. Τη γιγάντωση του θα έλεγα. Προφανώς αυτό δεν είναι ένα παραγωγικό έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα για την περιοχή .”

Τέλος ζητήσαμε από τον Λευτέρη Χαμαλίδη να καταθέσει τρία σημεία της πολιτικής του πρότασης για την ανάκαμψη του Έβρου

“Αυτήν τη στιγμή έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση του Νομού μας πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις ΣΟΚ. Δεν πρέπει πλέον να μιλάμε με σχεδιασμό έναν απλό σχεδιασμό έργου. Αυτά που πρέπει να προτείνουμε στους πολίτες πρέπει να είναι σοκαριστικές παρεμβάσεις για να έχουν άμεσο αποτέλεσμα στους πολίτες δεν έχουν άλλα περιθώρια.

  1. Πρέπει να ασκηθεί μία διαφορετική οικονομική πολιτική η οποία ξεκινάει κατά την άποψή μου από την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμου για να μειώσουν στο ελάχιστο τον “τουρισμό” του βενζινάδικου στις γειτονικές χώρες.
  2. Προστατεύοντας τον πλούτο που παράγουν οι αγρότες. Μία πρόταση είναι ένα αγροτικό δημοπρατήριο. Δηλαδή ένα ένας χώρος όπου εκεί θα προσέρχονται και οι παραγωγοί και οι έμποροι για να διακινούν τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Όμως μέσα από ένα περιβάλλον προστασίας για να μην υπάρχει το καθεστώς κοροϊδίας που το έχουν ζήσει στο πετσί τους οι αγρότες.
  3. Αξιοποίηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Πρέπει το κίνητρο να αφορά και τη φορολόγηση για τα επόμενα 10 χρόνια. Για τη δημιουργία λοιπόν των παραγωγικών μονάδων αξιοποιώντας όμως ΜΟΝΟ τα αγροτικά προϊόντα της ΠΕΡΙΟΧΗΣ και με την ελαχιστοποίηση έως εξάλειψη της φορολόγησης για μία δεκαετία θα υπάρχει ισχυρό κίνητρο ώστε να έρθουν σοβαροί επενδυτές.

Χαμαλίδης

Χαμαλίδης  Ελευθέριος  Μηχανολόγος Μηχανικός. Υποψήφιος βουλευτής Έβρου με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής.


Αρχική