Γ.Κουτσιμπογιώργος: Να μην δίνουν ελάχιστα και σε ελάχιστους. Δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση στούς συνταξιούχους.Γιώργος Κουτσιμπογιώργος

Γιώργος Κουτσιμπογιώργος Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ

Γιώργος Κουτσιμπογιώργος Δηλώνει :Όλα τα τελευταία χρόνια από τότε που άρχισε η κρίση και μετά συνάδελφοι συνταξιούχοι έχουν υποστεί πάρα πολλές μειώσεις από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν μείον 45% στη μεγάλη πλειοψηφία για τις κυρίες συντάξεις και στις επικουρικές περίπου μείον 60% . Παρά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας το 2015 που έκρινε τις κρατήσεις των νόμων 4051/12 και 4093/ 12 πώς παράνομες και καταχρηστικές. Δεν υπήρξε νομοθετική ρύθμιση που να υλοποιεί την απόφαση του δικαστηρίου. Σε συνδυασμό μάλιστα με το νόμο Κατρούγκαλου και την καθοριστική παρέμβαση αρχές του 2021 του υπουργού Βρούτση. Καταλήξαμε να αναγνωρίσουν μόνο 11 μήνες. Και αυτά τα λίγα αναδρομικά τα έδωσαν στους συνταξιούχους. Όμως φορολογήθηκαν με αποτέλεσμα το 50% περίπου να χαθεί.

Αυτό είναι μία εξαπάτηση για τους συνταξιούχους.

YouTube player
Γιώργος Κουτσιμπογιώργος

Κάθε Σαββατοκύριακο ακούμε από δημοσιογράφους και “ειδικούς” για αναδρομικά, όμως αναδρομικά δεν βλέπουμε και τα όσα βλέπουμε φορολογούνται σε τέτοιο βαθμό που χάνεται ουσιαστικά το δίκαιο για τους συνταξιούχους.

Τα αναδρομικά που μπορούν να προκύψουν από τις αλλαγές και τον επανυπολογισμό είναι ελάχιστα κάποια από αυτά δίνονται σε πέντε ετήσιες δόσεις και δημιουργούν εντυπώσεις όλοι αυτοί που μιλούν για πακτωλό αναδρομικών.

Να σημειώσουμε επίσης εδώ ότι τα ελάχιστα αυτά αναδρομικά αφορούν τους συνταξιούχους που είχαν αρνητική διαφορά. Σημαντικότατο πρόβλημα είναι για αυτούς που είχαν θετική διαφορά αφού το 2023 πού κατ εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου θα υπάρχουν αυξήσεις στις συντάξεις η συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων που είχαν θετική διαφορά δεν θα πάρουν καμία αύξηση απλά θα μειωθεί η θετική διαφορά.

Ζητάμε λοιπόν να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα για την πολύ μεγάλη αυτή η μερίδα των συνταξιούχων.Με το σκεπτικό ότι οι συνταξιούχοι αυτοί έχουν φύγει πριν πολλά χρόνια στη σύνταξη και οι συντάξεις που παίρνουν είναι σημαντικά μικρότερες από αυτές που θα πάρουν ή που πήραν οι νεώτεροι συνταξιούχοι. Ζητούμε δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση για όλους τους συνταξιούχους.

Γιώργος Κουτσιμπογιώργος
Γιώργος Κουτσιμπογιώργος

Να μην δίνουν ελάχιστα και σε ελάχιστους.

Στο ερώτημα συντάξεις οι φρεγάτες ο κύριος Κουτσιμπογιώργος δηλώνει: Η ασφάλεια του Κράτους και η καταβολή των συντάξεων είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Πρέπει να συνεκτιμώνται χωρίς να πρέπει το ένα να ακυρώνει το άλλο.


Αρχική