Στ. Κελέτσης: Ο Αναπτυξιακός Νόμος. Ιδιαίτερη μεταχείριση για τη Θράκη και ειδικότερα για τον Έβρο

Το θέμα της συζήτησης που θα παρακολουθήστε το βίντεο είναι ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Νέα Δημοκρατία.

Ζητήθηκε από το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταυρού Κελέση να επισημάνει τρεις βασικές διαφορές μεταξύ του νέου αναπτυξιακού νόμου και του αναπτυξιακού Νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σταύρος Κελέτσης εντοπίζει σημαντικές διαφορές σε ότι αφορά την κατανομή των κριτηρίων στην περιοχή της Θράκης. Αναφέρεται επίσης στα νέα κριτήρια για την περιοχή του Έβρου. Ο βουλευτής τονίζει ότι η στήριξη των επιχειρήσεων δίνεται με δύο βασικούς τρόπους. Ένα μέρος είναι επιδότηση. Ένα άλλο μέρος δίνεται με τη μορφή φοροελαφρύνσεων.

Επισημαίνει λοιπόν ο Σταύρος Κελέτσης ότι για πρώτη φορά υπάρχει εφαρμογή κλιμακωτών κριτηρίων μεταξύ των Νομών της Θράκης. Εστιάζει επίσης στην περίπτωση του Έβρου. Αφού η επιδότηση αγγίζει το 60% της συνολικής ενίσχυσης και το 40% αποτελεί ενίσχυση με τη μορφή φοροαπαλλαγών.

Μοριοδότηση +10% στον Έβρο.

Σημειώνει επίσης με έμφαση ότι για πρώτη φορά για τα νέα σχέδια επενδύσεων που αφορούν τον Έβρο. Η μοριοδότηση τους πριμοδοτείται με 10% έναντι των άλλων Νομών της Θράκης όπου η μοριοδότηση πριμοδοτείται με 5%.

YouTube player

Δηλώνει επίσης ο Σταύρος Κελέτσης ότι για να συμπεριληφθούν στον αναπτυξιακό νόμο τα παραπάνω. Δόθηκε αγώνας στο υπουργείο για να επιτευχθεί και να προστεθεί μία ολόκληρη παράγραφος στο Νόμο σαν νομοτεχνική βελτίωση.

Η παράγραφος αυτή είναι μέρος του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη στην οποία προεδρεύει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Αν και το πόρισμα δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή ακόμα ο βουλευτής του Έβρου θεωρεί σημαντικό ένα μέρος του πορίσματος να συμπεριληφθεί στον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Σταύρος Κελέτσης: “Είχα δηλώσει σε εσωκομματική συνεδρίαση με θέματα αναπτυξιακό, ότι δεν νοείται ένα μέρος του πορίσματος της επιτροπής για τη Θράκη να μην συμπεριλαμβάνεται στο νέο αναπτυξιακό νόμο. Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος διατηρεί μία ιδιαίτερη μεταχείριση για τη Θράκη και ειδικότερα για τον Έβρο.

Ο αναπτυξιακός νόμος είναι ένας πολύ σύγχρονος Νόμος. Είναι ένας νόμος που δίνει στοχευμένα σε μοντέρνα αντικείμενα ώθηση για ανάπτυξη. Επόμενος στόχος αφού ψηφίστηκε το πόρισμα αν της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη θα πρέπει να είναι η κλιμάκωση των κριτηρίων μέσα στον Έβρο.

Να δούμε τα ακραία γεωγραφικά σημεία του νομού μας όπως είναι το τρίγωνο είναι η Ορεστιάδα. να ενισχύσουμε τα κριτήρια για να γίνουν ελκυστικότερες περιοχές για νέες επενδύσεις ”.

Κελέτσης

Τέλος σε ότι αφορά τα θέματα των αγροτών ο βουλευτής του Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης δηλώνει:

“ Με χαρά άκουσε τις τελευταίες ανακοινώσεις του πρώην Υπουργού Γεωργίας. εξήγγειλε μέτρα που στηρίζουν και βελτιώνουν την Αγροτική παραγωγή. θεωρώ Λογικό το αίτημα του συνδέσμου αγροτικών φωτοβολταϊκών για τη δημιουργία ενεργειακού χώρου μόνο για τους αγρότες. “

Σταύρος Κελέτσης βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Έβρου.


Αρχική