Γιώργος Γκουδενίδης: Το λιμανάκι της Μάκρης είναι το ψαροχώρι της ΘράκηςΤο λιμανάκι της Μάκρης

Ο κύριος Γκουδενίδης Γιώργος ειναι ο Γεν Γραμματέας του συλλόγου “Το λιμανάκι της Μάκρης.” Περιγράφει τα αίτια δημιουργίας του συλλόγου. Τον σκοπό και τις δράσεις του.

Ο σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Μάκρης με το όνομα “Το Λιμανάκι της Μάκρης,” δημιουργήθηκε κυρίως από παιδιά επαγγελματιών αλιέων της Μάκρης. Οι οποίοι εργάζονται με τα σκάφη τους στην περιοχή αυτή. Μιλάμε για το πρώτο και μικρό λιμανάκι Στη Μάκρη.

YouTube player
Γκουδενίδης Γιώργος ειναι ο Γεν Γραμματέας του συλλόγου “Το λιμανάκι της Μάκρης.”

Στόχος του συλλόγου είναι να φροντίζει τους επαγγελματίες ψαράδες να λύνει προβλήματα που απασχολούν το χώρο κοίτα παρεμβαίνει όπου δημιουργούνται άλλα προβλήματα. Ο σύλλογος συνεργάζεται με το Ινστιτούτο αλιείας που έχει έδρα την Καβάλα.

Με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών ψαράδων αλλά και των ερασιτεχνών για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η αλιεία για την διαφύλαξη των αλιευμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Με το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της προστασίας του παραδοσιακού χαρακτήρα του λιμανιού της Μάκρης παιδιά του δημοτικού σχολείου έκαναν έκθεση ζωγραφικής.

Μάκρη Γκουδενίδης
Το λιμανάκι της Μάκρης

Μεγάλο πρόβλημα για τους επαγγελματίες ψαράδες αλλά και για τους ερασιτέχνες είναι η ζημιά που έχει πάθει ο λιμενοβραχίονας του μεγάλου λιμανιού. Με κίνδυνο την ολική καταστροφή του. Που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην προστατεύεται το λιμάνι από τους νότιους ανέμους. Η συνεργασία μας με τον οργανισμό Λιμένα είναι καλή προσπαθούν να μας βοηθήσουν και μας έχουν ενημερώσει ότι θα ξεκινήσει σύντομα η επισκευή του λιμενοβραχίονα.

Εργαζόμαστε όλοι για να μείνει όμορφο και παραδοσιακό το ψαροχώρι της Θράκης.


Αρχική