Θέμης Τζήμας δικηγόρος ,διδάκτωρ διεθνούς δικαίου και πολιτικής επιστήμης. Δηλώνει: Είναι οι διαδικασίες διάλυσης των κομμάτων. δεν μπορείς σε ένα κόμμα να ψηφίζει όποιος βλέπει φως και μπαίνει και δίνει και 3 ευρώ.

Διότι ποια η έννοια του μέλους και του κομματικού οργάνου δεν έχει νόημα. Επιπλέον διότι δεν έχει κανέναν έλεγχο εκείνος ο οποίος εκλέγεται από ένα σώμα το οποίο μαζεύεται δύο Κυριακές Είναι ένα μοντέλο Βοναπατρικό.

Από την άλλη είναι μοντέλο το οποίο σε αναγκάζει να προσπαθείς να γυρίσεις όλη την Ελλάδα αλλά με ποια χρηματοδότηση και από που? Δεν άκουσα κάποιον υποψήφιο να μας ενημερώνει με ποια χρηματοδότηση και από που έκανε προεκλογική εκστρατεία.

Γνωρίζουμε επίσης ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί παράγοντες και τα μέσα ενημέρωσης που τους ανήκουν διαδραμάτισαν ρόλο στην εκλογική αυτή διαδικασία δείχνοντας προτίμηση σε κάποιους υποψηφίους. με το πλέον τρανταχτό παράδειγμα την περίπτωση του κυρίου Λοβέρδου.

Σήμερα ολοκληρώνει τον έλεγχο του χώρου. Όχι με ρεσάλτο αλλά από μέσα η φράξια του εκσυγχρονισμού Βενιζέλου-Σαμαρά και πλέον Μητσοτάκη επανέκαμψε.

YouTube player
Θέμης Τζήμας δικηγόρος ,διδάκτωρ διεθνούς δικαίου και πολιτικής επιστήμης

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε ο σοσιαλισμός με την σοσιαλδημοκρατία έχει τόση σχέση Όση ο “Φαντής” με το ρετσινόλαδο .

Το κέντρο στην Ελλάδα είναι δεξιά που δεν θέλει να αναγνωρίσει το ρόλο της

Το ΠΑΣΟΚ πάντα θεωρούσε ότι η επιλογή του μετώπου αγώνα μία πρακτική που είχε πάντοτε το ΚΚΕ απέναντί του, είναι μία λάθος, τακτική είναι μία παρακμιακή τακτική. Τώρα δείχνει να την ασπάζεται. Θα μικρύνει αντί να μεγαλώσει. Το βασικό κόμμα της ολιγαρχίας είναι η Νέα Δημοκρατία.

Θέμης Τζήμας
Θέμης Τζήμας

Ο ΣΥΡΙΖΑ άσχετα εάν ακολούθησε πολιτικές παρόμοιος με τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι το κόμμα της ολιγαρχίας. Αυτήν την σημαντική πολιτική διάκριση ή δεν θέλουν στο Κιναλ να την κάνουν ή δεν μπορούν να την κάνουν. Θα μπορούσε να κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά του. Αφού είναι πλέον διαπιστωμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός από τη μεριά αυτή και δεν έχει πολλές άμυνες λόγω της πολιτικής που άσκησε όταν είναι κυβέρνηση.

Αντί για αυτό όμως συμπαρατάσσεται στα μεγάλα θέματα με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν αναγκάζεσαι να προσφύγεις στην βιολογική ηλικία Για να πετύχεις Πολιτική ανανέωση το παιχνίδι είναι χαμένο. Οι σοσιαλιστές θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα νέο μοντέλο ιδεολογικό και πολιτικό. Όταν το βασικό κριτήριο είναι η βιολογική ηλικία του επικεφαλής. Τότε δεν έχει δείξει το πολιτικό ταλέντο και τις θέσεις του. Αυτό αποτελεί μία κακή αφετηρία.


Αρχική