Δημ. Σταματιάδης: Άκρατος φασισμός η δολοφονία του φίλαθλου. “Άνεμος”  πρωτοπορίας στην ΕΦΟΑ.

Ό Δημήτρης Σταματιάδης είναι πολλά χρόνια φίλαθλος του Άρη Θεσσαλονίκης. Με αφορμή το θλιβερό γεγονός της δολοφονίας του Άλκη. Αναλύει τα γεγονότα και επισημαίνει:

“Καλό είναι να μην γενικεύουμε τα πράγματα. Ήταν μία στυγερή δολοφονία. Από μία εγκληματική συμμορία . Είμαστε σαν κοινωνία τυχεροί που δεν είχαμε άλλα δύο θύματα .

Είναι τρομακτικό αυτό που έγινε. Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο τέτοιο γεγονός στην πόλη μας. Πριν δύο χρόνια ήταν δολοφονία ενός άλλου Βούλγαρου οπαδού του Άρη.

Εκεί επίσης ,υπήρχε μία πολύ μεγάλη αγριότητα σε όλο το περιστατικό το οποίο κατέληξε στο θάνατο του ανθρώπου από την Βουλγαρία.

Βλέπω ότι η κοινωνία πλέον αντιδρά και αντιδρά χωρίς αστερίσκους και στρογγυλοποιήσεις.

Θα έλεγα λοιπόν ότι πρέπει η δικαιοσύνη, αλλά και η κοινωνία να κοιτάξει και τους ηθικούς αυτουργούς. Οι οποίοι υπάρχουν πίσω από αυτά τα γεγονότα. Τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό.

Θεωρώ λοιπόν , ότι πλέον φτάσαμε στον “πάτο”. Το “ποτέ ξανά” που ακούμε δεξιά και αριστερά, και από παντού να γίνει πράξη.

YouTube player

Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει τον αθλητισμό. Ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο το οποίο το πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα μας και παγκοσμίως. Άρα η πολιτεία έχει υποχρέωση αυτό το κοινωνικό αγαθό της πραγματικά να το προστατέψει.

Δεν πρέπει να γίνουν γενικεύσεις. Για όλα φταίει το οπαδικό. Να κλείσουμε τους συνδέσμους κλπ. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε ένα σωστό πλαίσιο.

Όπως λοιπόν, εδώ έχει αποδειχθεί και φαίνεται από τα γεγονότα. Το συγκεκριμένο άτομο ζούσε υπό την ιδιότητά του συνδεσμίτη του ΠΑΟΚ. Πρέπει να το λέμε. Δεν πρέπει να προβάλλουν ότι είναι αλβανικής καταγωγής στην Ελλάδα.

Με την ιδιότητα του συνδεσμίτη πήγε να κρυφτεί στο σύνδεσμο του. Υπάρχει λοιπόν ευθύνη σε όλους όσους που διαχειρίζονται τις ομάδες.

Επίσης σημαντική ευθύνη έχουν οι δημοσιογράφοι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Άρα όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να γίνει πράξη το “ποτέ ξανά”

Είναι τραγικό. Ξέρετε είναι ο άκρατος φασισμός, να περπατάει κάποιος με τρεις φίλους με ένα καφέ στο χέρι.

Να σταματά αυτοκίνητο δίπλα σου και να ρωτούν :Τι ομάδα είσαι? Επειδή λοιπόν δεν είναι η ομάδα που θέλουν να ακούσουν να σκοτώνουν. Αυτός είναι ο φασισμός χειρότερη μορφή.”

Σταματιάδης
Δημήτρης Σταματιάδης

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Σταματιάδης πρόεδρος της ΕΦΟΑ. ενημερώνει γιατί σημαντικές αλλαγές στον αγωνιστικό σχεδιασμό της Ομοσπονδίας. Αναφέρει επίσης τις σημαντικές επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών.

Επισημαίνει με έμφαση: “Για πρώτη φορά στο Αυστραλιανό Όπεν συμμετείχαν 7 Έλληνες αθλητές. Ελάχιστες χώρες στον κόσμο κατάφεραν να στείλουν τόσους πολλούς αθλητές.

Φιλόδοξο και πρωτοποριακό το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Εντάσσουμε μέσα στο αγωνιστικό πρόγραμμα το “τένις όλων”.

Επίσης, πλέον θα μπορούν όλοι να παίζουν με δελτίο αθλητικό. Να μετέχουν σε διοργανώσεις Ομοσπονδίας.

Θα υπάρχει Εθνική κατάταξη για όλες τις ηλικίες. Εθνικές ομάδες για όλες τις ηλικίες. Είναι κάτι πρωτοποριακό που δεν υπήρχε.

Δημιουργούμε ένα καινούργιο θεσμό. Το διασυλλογικό κύπελλο.”

Δημήτρης Σταματιάδης. Δικηγόρος. Πρόεδρος Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ)


Αρχική