Δερμεντζόπουλος: Λιμάνι της Αλεξ/πολης. Η απόφαση διαφυλάττει τα συμφέροντα των πολιτών.

Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος είναι από τους νέους ηλικιακά του Ελληνικού Κοινοβουλίου. η πρώτη του εκλογή ήταν το 2019. έχει σπουδάσει νομικά στο ΑΠΘ και για χρόνια πολλά έχει ασχοληθεί με συλλογικότητες και την πολιτική.

Στη σημερινή εκπομπή λοιπόν συζητάμε για τα θέματα ανάπτυξης του νομού Έβρου και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν οι νέοι στον Έβρο.

Παραθέτουμε μερικά βασικά σημεία των απαντήσεων.

YouTube player

Χρήστος Δερμεντζόπουλος :

“Έχω να συνεχίσω ένα πραγματικά σημαντικό έργο που άφησε ο πατέρας μου. Θα πρέπει όμως να κριθώ και κρίνομαι καθημερινά από την δική μου δουλειά και τη δική μου προσπάθεια. Ο κόσμος του Έβρου ήταν αρκετά τολμηρός και εμπιστεύτηκε τους νέους ανθρώπους. Όμως πρέπει να ομολογήσω ότι από την αρχή της ενασχόλησής πριν τις εκλογές 2019. Πηγαίναμε λοιπόν με τους συνεργάτες μου σε πόλεις και χωριά του Έβρου και συνομιλούσα με με κατοίκους.

Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που μου έδωσαν είναι πρώτον “ δεν θέλουμε να πούμε άλλο ψέματα” και δεύτερο “ θέλουμε νέους ανθρώπους στην πολιτική”.

Ρωτήσαμε επίσης τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Δερμεντζόπουλο για τα βασικά έργα υποδομής στον Έβρο που έχουν υλοποιηθεί την τελευταία τριετία.

Χρήστος Δερμεντζόπουλος:

Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε σαν κυβέρνηση ήταν η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Σαμοθράκης. Το πρόβλημα λύθηκε και σήμερα υπάρχει μία σταθερή και αξιόπιστη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με το νησί της Σαμοθράκης.

Ένα δεύτερο σημαντικό πρόβλημα πουλήθηκε ήταν η κατασκευή δεξαμενών καυσίμων για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης. Το γεγονός αυτό δίνει μία άλλη δυναμική στο αεροδρόμιο του Έβρου. Αφού δεν υπάρχουν προβλήματα πλέον για την χρήση του από διεθνείς πτήσεις.

Οι κτιριακές λοιπόν υποδομές του αεροδρομίου οι δεξαμενές καυσίμου και το μήκος του διαδρόμου. Έχουν σαν αποτέλεσμα το αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης να μπορεί να γίνει διεθνής συγκοινωνιακός Κόμβος για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ότι αφορά το θέμα με την πώληση του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος μας είπε:

Ήταν μία πολύ σημαντική κυβερνητική απόφαση. Ο πρωθυπουργός θεώρησε ότι είναι πολύ πιο συμφέρον για τον Έλληνα πολίτη στην παρούσα φάση να μη μεταβιβαστεί η κυριότητα του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης και να παραμείνει υπό Κρατικό έλεγχο. Θέλω να δηλώσω ότι Οι υποδομές που εξαγγέλθηκαν για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού και την ανάπτυξή του δεν σταματούν. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί.

Επισημαίναμε επίσης τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υπό Δημόσιο έλεγχο. Δηλαδή όπως ακριβώς ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ρωτήσαμε λοιπόν εάν υπάρχει πεδίο συνεργασίας για αυτό το πολύ σημαντικό Εθνικό πλέον θέμα πού είναι η διαχείριση του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Δερμεντζόπουλος

Χρήστος Δερμεντζόπουλος:

Πάντα προσπαθούμε να βρούμε σημεία σύγκλισης με την αντιπολίτευση μέσα από έναν πολιτικό διάλογο χωρίς λεζάντες και τίτλους. Όμως είμαστε σε περίοδο προεκλογική και θεωρώ ότι η αντιπολίτευση δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει μία πρόταση σύγκλισης και συνεργασίας για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.


Αρχική