Δημ. Δαρούσης : Είναι ρεζιλίκι αυτό που συμβαίνει. Αδιαφορούν την περίθαλψη και την υγεία των κατοίκων του Τυχερού

Ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της αντιδημαρχίας Τυχερού μετά την απόφαση της 4-ης ΥΠΕ για τον περιορισμό λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων.

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Δαρούσης ,”Στόχος της ενέργειας αυτης ήταν να ενισχυθεί το νοσοκομείο Διδυμοτείχου με ιατρικό προσωπικό για να αντιμετωπίσει τα πολλά κρούσματα κοροναϊού.

Ο Αντιδήμαρχος λοιπόν ενημέρωσε ότι “από τις μαρτυρίες των υγειονομικών αποδείχτηκε ότι ελάχιστα μπόρεσαν να συνδράμουν οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.”

Όμως η περιοχή με πληθυσμό 3.500 κατοίκους περίπου, εξυπηρετούνταν από δύο δομές υγείας. Το Περιφερειακό ιατρείο Προβατώνα και το Περιφερειακό ιατρείο Τυχερού. Το μεν πρώτο η λειτουργία του έχει σταματήσει. Στο δεύτερο είχε περιοριστεί σημαντικά η παρουσία των γιατρών σε εβδομαδιαία βάση.

Σημαντικό είναι να γνωρίζου ότι ,στο περιφερειακό ιατρείο Τυχερού υπηρετούν δύο γιατροί. Όμως ο ένας βρίσκεται σε αναστολή εργασίας λόγω του ότι δεν έχει κάνει εμβόλιο. Έτσι όλο το βάρος πέφτει σε έναν γιατρό.

Ο Δημήτρης Δαρούσης μας ενημερώνει επίσης ,ότι “με απόφαση της διευθύντριας του κέντρου υγείας Σουφλίου ο γιατρός αυτός απασχολείται πλέον πολλές μέρες την εβδομάδα στο Σουφλί συνδράμοντας το κέντρο υγείας. Έχω στείλει επιστολή διαμαρτυρίας , αλλά δεν έλαβα καμία απάντηση.”

Στο Τυχερό λοιπόν έρχεται μόνο μία μέρα την εβδομάδα. “Είναι ρεζιλίκι αυτό που συμβαίνει. Να εξετάζει 70 με 80 άτομα. οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας. να περιμένουν έξω από το ιατρείο, λόγω της εφαρμογής του Υγειονομικού πρωτοκόλλου μέσα στο κρύο,(μικρή αίθουσα αναμονής)”

Δαρούσης

Να σημειώσουμε εδώ ότι η περιοχή του Τυχερού δεν διαθέτει ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς. Άρα η Πρωτοβάθμια υγεία υποστηρίζεται μόνο από τις δημόσιες δομές.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο ένας ηλικιωμένος να μετακινηθεί πολλά χιλιόμετρα προς το Σουφλί ή την Αλεξανδρούπολη για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί από ένα γιατρό.

Μετά τις υπηρεσίες που κλείνουν και μας αποξενώνουν. Τώρα αδιαφορούν για την υγεία και την περίθαλψη των κατοίκων.

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε συγκεντρώσεις και αγώνα με όλους τους κατοίκους γιατί αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Δημήτρης Δαρούσης Αντιδήμαρχος Τυχερού στο Δήμο Σουφλίου


Αρχική