Δημ. Δαρούσης: Με δράσεις Πολιτισμού. Στηρίζουμε την νεολαία. 10 χρόνια εγκατάλειψης της λίμνης Τυχερού

Στην εκπομπή μας  επισκεπτόμαστε την βιβλιοθήκη του Δημοτικού διαμερίσματος τυχερού του δήμου Σουφλίου.

YouTube player

Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυχερού

Από το ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι η βιβλιοθήκη αυτή είχε εννέα χρόνια να λειτουργήσει και επαναλειτούργησε τα τελευταία χρόνια.  Την φροντίζει και τη συντηρεί βιβλιοθηκονόμος η οποία εργάζεται με σύμβαση.  

Φιλοξενεί όπως θα δείτε και στο βίντεο πολλές συλλογές βιβλίων.   Βρήκαμε επίσης  φύλλα εφημερίδων από τις πρώτες εφημερίδες που εκδόθηκαν στο Δήμο Τυχερού τότε. 

Τυχερού

 Επίσης ενημερωθήκαμε ότι έχουν δημιουργηθεί βραδιές ανάγνωσης από τη Λέσχη Ανάγνωσης. 

 Σημαντικός χώρος επίσης έχει διατεθεί για την μικρή αλλά περιεκτική σε εικονογραφημένα βιβλιοθήκη για τα παιδιά.

 Στη συνέχεια επίσης της εκπομπής ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τους δύο διαγωνισμούς φωτογραφίας που έχουν γίνει μέχρι τώρα. 

Διαγωνισμοί φωτογραφίας

Τυχερού

Λευκές Ίριδες
Ogawa Kazumasa

Άνθος Κερασιάς
Ogawa Kazumasa

Τυχερού

 Ο πρώτος ήταν με θέμα τα χρώματα της λίμνης το φθινόπωρο. Ο δεύτερος τα χρώματα της λίμνης Τυχερού το χειμώνα. Ο τρίτος που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή είναι τα χρώματα της λίμνης στην Άνοιξη.  Ενημερωθήκαμε επίσης ότι θα γίνει και τέταρτος διαγωνισμός τα χρώματα της λίμνης το καλοκαίρι.

Tyxero;y

 Στα πλάνα του βίντεο θα δείτε αποσπάσματα από τους δύο διαγωνισμούς φωτογραφίας που έχουν ήδη  εκτεθεί σε έκθεση που έγινε τον προηγούμενο μήνα.

Εξωστρέφεια και πολιτιστικές δράσεις για την νεολαία του Τυχερού.

Στο τελευταίο μέρος της εκπομπής ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο του Δημοτικού διαμερίσματος τυχερού Δημήτρη Δαρούση.  να μας περιγράψει τις πολλές δράσεις πολιτισμού που μέχρι τώρα έχουνε υλοποιήσει στο Δημοτικό διαμέρισμα.   Επίσης ζητήσαμε να αναφερθεί στον άμεσο προγραμματισμό των δράσεων και στο φεστιβάλ Τυχερού που αναβιώνει που επανέρχεται μετά τον κορωνοιο το καλοκαίρι.

Δημήτρης Δαρούσης

“ Η κεντρική ιδέα ήταν να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του. Να έρθει σε επικοινωνία και σε επαφή με τη φύση. Να σταματήσουν τα παιδιά να παίζουν μόνο  με ένα tablet και με το κινητό τους και να βρουν μία δημιουργική απασχόληση φωτογραφίζοντας τη λίμνη Τυχερού.

Για 10 χρόνια εγκαταστάσεις της λίμνης το ξενοδοχείο του εστιατορίου των γηπέδων και του μικρού θεάτρου που υπάρχει είναι εγκαταλελειμμένες. 

Προσπαθούμε σιγά-σιγά στα μέτρα των δυνατοτήτων μας να τις επισκευάσουμε και σε συνεργασία με ιδιώτες να λειτουργήσουν για να δώσουν ζωή και πολιτισμό στο Τυχερό.

Τυχερού

Την Κυριακή 22 Μαΐου οργανώνουμε τη δεύτερη ποδηλατοβόλτα και καλούμε όλους τους φίλους που τους αρέσει η φύση να έρθουν να γνωρίσουν το Τυχερό και την ομορφιά γύρω από τη λίμνη.

Καλούμαι επίσης όλους τους φίλους να έρθουν να στηρίξουν το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Νεολαίας του τυχερού.  Είναι μία εκδήλωση εξαιρετικά σημαντική για την προσπάθεια που κάνει η νεολαία του τυχερού να μείνει και να δημιουργήσει στον τόπο της.” 


Αρχική