Χριστόδουλος Τοψίδης : Η εκδήλωση Γη και Ύδωρ είναι μια  διασύνδεση της οικονομίας με τον πολιτισμό

Με την κάμερά της εκπομπής Δώδεκα Με Μία επισκεφτήκαμε τη στοά του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Όπου στα πλαίσια του διημέρου εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου με τίτλο η Γη και Ύδωρ. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Αλέξιος Κομνηνός προσέφερε αντιπροσωπευτικά δείγματα γεύσεων και γαστρονομίας του Πόντου.

YouTube player

Ο Παύλος Στεφανίδης πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Ποντίων Αλέξιος Κομνηνός δήλωσε:

Στεφανιδης Γή και Ύδωρ

“Το Επιμελητήριο Έβρου το οποίο διοργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων που λέγεται Γη και Υδωρ. Σαν Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Αλέξιος Κομνηνός ανταποκριθήκαμε στο αίτημα αμέσως. Έχουμε μία πλούσια Ποντιακή γαστρονομία να δείξουμε στον κόσμο. Τα Χοσία, τα περεσκία , τα Ωτία το Περέκ και το λικέρ από κράνα . Είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα της Ποντιακής γαστρονομιάς. Να σημειώσουμε οτι το λικέρ κράνα είναι από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.”

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης. Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για τη διοργάνωση του διημέρου με τίτλο η Γη και Υδωρ.

Τοψίδης

“Στα πλαίσια των ελευθεριών της πόλης της Αλεξανδρούπολης. Το Επιμελητηρίου πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα διήμερο εκδηλώσεων με τους πολιτιστικούς συλλόγους. Ξεκινήσαμε με το Σύλλογο των Ποντίων. Το απόγευμα με τους Καππαδόκες και αύριο με τους Σαμοθρακίτες και Αινήτες. Είναι μια διασύνδεση της οικονομίας με τον πολιτισμό .Επίσης θα σχεδιάσουμε πως αυτά τα προϊόντα μπορούμε να τα βάλουμε στα καταστήματά μας σαν τοπικά προϊόντα.”


Αρχική