Μαμουλάκης

Στο βίντεο λοιπόν που ακολουθεί συζητάμε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη πρώτα για τα θέματα των δικαιωμάτων των γυναικών. Αφού είναι η μέρα της γυναίκας σήμερα.

Σε ερώτησή μας, σχετικά με την διάκριση που γίνεται σήμερα στους πρόσφυγες γυναίκες που έρχονται στην Ευρώπη από την Ουκρανία. Σε αντίθεση με τις γυναίκες πρόσφυγες που έχουν έρθει από την Ασία, η απο την υποσαχάρια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Ο Χάρης Μαμουλάκης απαντά:

“Είναι αδιανόητο το 2022 να κατηγοριοποιούνται προσφυγες σε δύο ταχύτητες. Πόσο μάλλον οι γυναίκες. Έχουμε το χρέος να προασπίσουμε το ισότιμο δικαίωμα ανδρών και γυναικών στην κοινωνία μας. Πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση από όλους για την ισότητα και την πάταξη της έμφυλης βίας. Αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό διακύβευμα.

Πάνω λοιπόν σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας για να δώσουμε προτάσεις και μετά λύσεις στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. Όμως με λύπη διαπίστωσα και είδα πολλούς κυβερνητικούς παράγοντες να προχωρούν σε ένα κρεσέντο Εθνικιστικών και ρατσιστικών δηλώσεων.

Για παράδειγμα άκουσα τον κύριο Καιρίδη να μιλάει για λευκούς και ορθόδοξους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Μία απαράδεκτη δήλωση. Μία απαράδεκτη προσέγγιση. Πρέπει πάση θυσία να πατάξουμε τέτοια φαινόμενα Εθνικιστικού αμοραλισμού.

Στη συνέχεια ζητήσαμε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αναφερθεί και να μας αναλύσει το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή και που έχει σχέση με την προστασία των δικαιωμάτων των Καταναλωτών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Μαμουλάκης

Ο Χάρης Μαμουλάκης σημειώνει :

“Πρόσφατα 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση τένοντας το θέμα του εξαιρετικά υψηλού κόστους του Internet στην Ελλάδα. τα τελευταία δύο χρόνια με την Πανδημία η χρήση του Internet και της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Με την τηλεκπαίδευση, τις τηλεδιασκέψεις είναι πλέον μία νέα πραγματικότητα. Η Ελλάδα σε σχέση με τις χώρες της Ευρώπης έχει κατά κεφαλήν το χαμηλότερο εισόδημα.

Όμως έχει τα υψηλότερα κόστη κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Ζητήσαμε λοιπόν από τον αρμόδιο Υπουργό να πάρει θέση στο θέμα και να δρομολογήσει λυσεις.

Διαπιστώσαμε επίσης ένα δομικό έλλειμμα ανταγωνισμού στο χώρο της τηλεφωνίας. Επίσης ένα δομικό έλλειμμα παρεμβάσεις και ελέγχου από το κράτος για το θέμα αυτό. Η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού με κυβερνητική επιλογή είναι σε απραξία.

Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη απραξία για να πατάξει τα φαινόμενα καταχρηστικών δράσεων στο χορό αυτό. Παρουσιάζονται πολλά φαινόμενα μονομερούς επέκτασης των συμβάσεων από τις εταιρείες. Γεγονός που αποτελεί μία καταχρηστική διαδικασία εις βάρος του καταναλωτή.

Φαίνεται λοιπόν ότι η κυβέρνηση σαν να “κλείνει” το μάτι στις μεγάλες αυτές εταιρείες τηλεφωνίας. Βλέπουμε λοιπόν ότι αυτή η ανεξέλεγκτη και μονομερής πρακτική την οποία ασκούν αυτές οι εταιρείες έχουν ένα και μόνο θύμα. Τον μέσο καταναλωτή ο οποίος είναι ανήμπορος κυριολεκτικά .

Η κυβέρνηση σήμερα έχει μόνο ένα σκοπό να ανοίξει περισσότερο την ψαλίδα των ανισοτήτων πριμοδοτώντας τους σπόνσορες που τη στηρίζουν. Βέβαια με τον τρόπο αυτό από μειώνει την αξία των μικρών, των πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.”

Χάρης Μαμουλάκης βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης


Αρχική