Α. Καφετζής: Το ΚΤΕΛ στα  ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. Ζωτικό της πλεονέκτημα οι συνδυασμένες μεταφορές σε έναν  κόμβο για μια σύγχρονη Αλεξανδρούπολη

Στην κάμερά της εκπομπής μας μιλάει και καταθέτει την πρότασή του ο Αντρέας Καφετζής πρώην αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου.

Το θέμα της σημερινής εκπομπής είναι η χωροθέτηση του ΚΤΕΛ στην Αλεξανδρούπολη. Είναι ένα θέμα που ταλανίζει επικοινωνία της Αλεξανδρούπολης πολλά χρόνια τώρα.

YouTube player

Έγιναν πολλές προσπάθειες από το ΚΤΕΛ Αλλά και από δημοτικές αρχές για την επίλυση του προβλήματος.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ο επιβατικός σταθμός του ΚΤΕΛ έχει “εγκλωβιστεί” στο κέντρο πλέον της Αλεξανδρούπολης. Με αποτέλεσμα η κίνηση των μεγάλων πλέον των λεωφορείων για την επιβίβαση και την αποβίβαση των επιβατών να δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Αντρέας Καφετζής:

“Ο σταθμός πρέπει να γίνει ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. Στη νέα Αλεξανδρούπολη των 100.000 κατοίκων το ζωτικό της πλεονέκτημα είναι οι συνδυασμένες μεταφορές που μπορεί να είναι συγκεντρωμένες σε έναν κόμβο.

Αυτό που προσπαθούν να κάνουν όλες οι αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου, ώστε οι ενδομετακινήσεις να μην ενοχλούν την πόλη, εμείς το έχουμε λυμένο.

Σιδηρόδρομος, είσοδος στο λιμάνι από τη νέα ανισόπεδη διάβαση της γέφυρας Μαϊστρου, αεροδρόμιο με γρήγορη πρόσβαση και λεωφορειακές υπηρεσίες, όλα συγκεντρωμένα σε ελεγχόμενη έκταση.

Η πιο ενδεδειγμένη λύση, λοιπόν θα ήταν η εξής: Στο ακίνητο που βρίσκεται το Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης(Κ.Ε.Γ.Ε.),και έχει αδόμητο χώρο γύρω στα 25 στρ. μπορεί να δοθεί επ ανταλλαγή ένα οικόπεδο ίσης αξίας με το οικόπεδο του ΚΤΕΛ.

Θα λύνοταν έτσι κατά τον ιδανικότερο τρόπο ένα πρόβλημα που θα ταλάνιζε την πόλη διαχρονικά. Εννοείται ότι η προσωπική μου συμπαράσταση, αν και ιδιώτης, είναι δεδομένη.”

Καφετζής

Αντρέας Καφετζής πρώην αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου.


Αρχική