Θεόδωρος Βουρδόλης: Αθλητικό πάρκο για όλους τους πολίτες με ελεύθερη είσοδο με ελεύθερη χρήση.

Στην εκπομπή Κερκίδα του Έβρου φιλοξενούμε το Θόδωρο Βουρδόλη Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η πρώτη ερώτηση αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε με το έργο του νέου κλειστού της Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια μας παρουσίασε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία ενός νέου Αθλητικού πάρκου με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

YouTube player

Θεόδωρος Βουρδόλης:

Το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας είναι ο αθλητισμός επιστρέφουμε στην κανονικότητα μετά την Πανδημία.

Σε καμία περίπτωση δεν θα χαθεί το έργο του κλειστού γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης.

Οι καθυστερήσεις οι οποίες προκλήθηκαν από τη στάση της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας για να ξεκινήσει το έργο από τον ανάδοχο. Υπήρξε λοιπόν το αίτημα του αναδόχου να αφήσει το έργο.

Γιατί προφανώς με την έκπτωση που είχε δώσει δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις . Περιμένουμε λοιπόν την απόφαση του υπουργείου όπου έχει αιτηθεί να αφήσει το έργο ανάδοχος. Μετά θα ακολουθήσουν τη διαδικασία η οποία προβλέπεται.

Θα πάμε στο δεύτερο στον τρίτο μέχρι να βρεθεί η εταιρεία η οποία θα ξεκινήσει το έργο. Όμως η χρηματοδότηση δεν χάνεται το έργο θα γίνει. Θα καθυστερήσει προφανώς λίγο περισσότερο, αλλά το κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης θα γίνει.

Θεόδωρος Βουρδόλης:

Επίσης σε ότι αφορά το χώρο του παλιού κολυμβητηρίου. Γιατί βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτό. Γιατί κάποιοι μπορεί να μας κατηγορούν ότι έχουμε αφήσει έτσι τον χώρο αλλά είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ψηφίσει σε ένα χώρο που είναι χαρακτηρισμένος αθλητικές εγκαταστάσεις και δένει πλήρως με όλο το υπόλοιπο, με τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο. Ψήφισαν λοιπόν στο τεχνικό πρόγραμμα να κατασκευαστεί ένα υπόγειο πάρκινγκ και μέ έναν Βοτανικό κήπο και από πάνω.

Ανοιχτό αθλητικό πάρκο για όλους τους πολίτες με ελεύθερη είσοδο με ελεύθερη χρήση.

Η πρόταση λοιπόν της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό αθλητικό πάρκο για όλους τους πολίτες με ελεύθερη είσοδο με ελεύθερη χρήση. Τι λοιπόν κάνουμε σε αυτό το αθλητικό πάρκο δημιουργούμε όπως βλέπετε τους διαδρόμους με ταρτάν προκειμένου να τρέχουν.

Επίσης είναι υπαίθρια όργανα γυμναστικής μέσα στον χώρο. Σε έναν πολύ όμορφο χώρο με πράσινο με δέντρα με παγκάκια τις κερκίδες.

Όμως το σημαντικότερο από όλα είναι ότι θα έχουμε προβλέψει για το υπάρχον κτίριο να μετατραπεί σε αίθουσα βαρών. Γνωρίζετε σήμερα ότι ίσως να είμαστε μοναδικός Δήμος που δεν υπάρχει μία αίθουσα βαρών στους αθλητικούς χώρους.

Θεόδωρος Βουρδόλης:

Τέλος για πρώτη φορά έχουμε αναλάβει τη διοργάνωση των Βαλκανικών Αγώνων σύνθετων αγωνισμάτων στίβου των βετεράνων. Η διοργάνωση αυτή θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη στις 27 και 28 Αυγούστου του 2022.

Βουρδόλης

Θεόδωρος Βουρδόλης αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης.


Αρχική