Ζωή Τηγανούρια: Οι θρακιώτες καλλιτέχνες παίρνουμε τη ρίζα και τον πυρήνα της παράδοσης και το δίνουμε με πολύ δυναμισμό στη νεολαία.

Η Ζωή Τηγανούρια μιλά στην κάμερα του TvThrakiotis για τη συνεργασία της με τον Βαγγέλη Δημούδη.  Συνεργασία που αφορά τραγούδια για τη Θράκη και συγκεκριμένα για την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης.

YouTube player

 Ζωή Τηγανούρια:

“Η συνεργασία με τον Βαγγέλη ξεκίνησε γιατί ερμηνεύει τραγούδια μου με θέμα την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης.  Σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα όλοι μιλούν για την καταστροφή της Σμύρνης.  Κανείς δεν μιλάει για την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης .Είναι μία δουλειά που λείπει από τα ιστορικά καλλιτεχνικά δρώμενα .

Τηγανούρια
Ζωή Τηγανούρια

Την ιδέα για τη δουλειά αυτή μου την έδωσε ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης. Ο οποίος ε[ίσης έχει γράψει και ένα βιβλίο για το θέμα αυτό . Οι στίχοι είναι του Ασμανίδη Κώστα.  Όλοι Λοιπόν είναι θρακιώτες . Όλοι εμείς λοιπόν οι θρακιώτες καλλιτέχνες παίρνουμε τη ρίζα και τον πυρήνα της παράδοσης και το δίνουμε με πολύ δυναμισμό στη νεολαία.”

“Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022″ του Δήμου Σουφλίου Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 , με την εκδήλωση για τα “100 χρόνια από την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης” και τη Συναυλία της Ζωής Τηγανούρια με τον Βαγγέλη Δημούδη , την ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών Δόμνα Μέγγα και τον μουσικό -τραγουδοποιό Θανάση Βούτσα . Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Σουφλίου Η συνέντευξη , λίγο πριν την συναυλία Ζωή Τηγανούρια , Βαγγέλης Δημούδης , Δόμνα Μέγγα , Θανάσης Βούτσας .

Πηγή:

Τηγανούρια

Αρχική