Ν. Γκαρά: «Με υπογραφή Μητσοτάκη-Κεραμέως η υποβάθμιση και συρρίκνωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Έβρου»Νατάσσα Γκαρά

Με αφορμή την ανακοίνωση των εισακτέων στα ΑΕΙ η Αναστασία (Νατάσα) Γκαρά
Βουλευτής Ν. Έβρου ,Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Επικοινωνίας & Ενημέρωσης – ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε στην παρακάτω δήλωση:

Γκαρά

“Αξίζουν συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και στις επιτυχούσες των πανελλαδικών εξετάσεων, που μέσα σε ένα δυσχερές κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο, κατάφεραν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ωστόσο, χιλιάδες νέοι και νέες μένουν εκτός δημόσιων πανεπιστημίων, εξαιτίας της εχθρικής στάσης της ΝΔ προς τη νέα γενιά, προς το δημόσιο πανεπιστήμιο. Η Νέα Δημοκρατία και η κα Κεραμέως με την εφαρμογή της ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει άμεσα, οδηγεί σε συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για να στέλνει πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια.

Ν. Γκαρά

:Τα πανεπιστημιακά Τμήματα στον Έβρο και φέτος θα δουν ελάχιστους εισακτέους.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης θα υποδεχτεί 52 επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες από όλες τις κατηγορίες των πανελληνίων, ενώ 166 θέσεις θα παραμείνουν κενές. Την εισαγωγή τους στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων πέτυχαν 30 μαθητές και μαθήτριες, ενώ κενές θα παραμείνουν επίσης 166 θέσεις. Στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου πέτυχαν από το σύνολο των κατηγοριών να εισαχθούν μόλις 20, αφήνοντας κενές 117 θέσεις.

Παρά τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα διορθώσει τον αριθμό των εισακτέων και θα στηρίξει τα πανεπιστήμια στη Θράκη, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με την υποβάθμιση και τη συρρίκνωσή τους, εμμένοντας σε πολιτικές αποψίλωσης, υποβάθμισης και ερημοποίησης της περιοχής.”

Αναστασία (Νατάσα) Γκαρά
Βουλευτής Ν. Έβρου ,Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Επικοινωνίας & Ενημέρωσης – ΣΥΡΙΖΑ


Αρχική