Στ. Ανέστης: Οργή Συνταξιούχων. Βιώνουμε πραγματική φτώχεια & εξαθλίωση. Τα 200€ κοροϊδία & υποκρισία. Χάος με τον e-ΕΦΚΑ.

Στη σημερινή μας εκπομπή αναφερόμαστε στα θέματα των συνταξιούχων. Συζητάμε με τον Στάθη Ανέστη Γενικό Γραμματέα του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι.

“Εδώ και μία δεκαετία οι συνταξιούχοι έχουν φορτωθεί, έχουν επωμιστεί ένα τεράστιο οικονομικό βάρος. Μία από τα μνημόνια, στη συνέχεια από την Πανδημία του κορονοϊού ,αλλά και τώρα εξαιτίας του πολέμου, που η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο κάθε έλεγχο. Οι συντάξεις λοιπόν είναι παγωμένος εδώ και μία δεκαετία, επιπλέον μία σειρά από επιμέρους ρυθμίσεις έχουν μειώσει το εισόδημα των συνταξιούχων δραματικά. Σε συνδυασμό επίσης με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια μας οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση”. Αυτά λοιπόν δήλωσε ο Ανέστης Στάθης στην εισαγωγή της συζήτησής μας.

Επίσης Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ Στάθης Ανέστης διαπιστώνει:

“Υπάρχει μονομέρεια στήριξης ορισμένων κοινωνικών τάξεων. Που παρά τα προβλήματα της πανδημίας και του πολέμου συνεχίζουν να αυξάνουν τις περιουσίες τους. Αντίθετα η μεγάλη μάζα των πολιτών και των συνταξιούχων οδηγείται στην ακραία φτώχεια. Προτείνουμε λοιπόν σαν πρώτο μετρό την επαναφορά του ΕΚΑΣ. Με τον τρόπο αυτό λοιπόν να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε το βάρος”

Χαρακτηρίζει επίσης το βοήθημα για το Πάσχα που αποφάσισε η κυβέρνηση σαν:

“Χωρίς υπερβολή αυτό είναι η μέγιστη κοροϊδία και υποκρισία. Δίνουν ελάχιστα σε ελάχιστους. Ακόμα όμως και αυτοι που θα πάρουν το επίδομα των 200 ευρώ τι να προλάβουν να καλύψουν. Το λογαριασμό του ρεύματος που είναι στα ύψη? Η μήπως τα τρόφιμα που έχουν μεγάλες αυξήσεις? Τα φάρμακα ? Το ψωμί ???Η επαναφορα του ΕΚΑΣ δεν θα ηταν η λυση . Ομως θα ηταν μια αξιοπρεπείς βοηθεια. Καλυτερα να το πάρει πίσω η Κυβέρνηση”

Σε ότι αφορά επίσης την εξέλιξη των προσφύγων στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Στάθης Ανέστης εκφράζει αισιόδοξα την άποψή του:

“Φαίνεται ότι και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας σε ένα κάποιο βαθμό ευθυγραμμίζονται με τις μετά “θέλω” και τις παράλογες απαιτήσεις της Κυβέρνησης. Το ΣτΕ λοιπόν εξόφθαλμα αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και εξόφθαλμα παράνομες αποφάσεις περικοπών συντάξεων. Σε προηγούμενες αποφάσεις του τις χαρακτήρισε αντισυνταγματικές. Σε νεότερες συνεδριάσεις αυτές τις ίδιες ρυθμίσεις, αυτές τις ίδιες περικοπές τις θεώρησε συνταγματικές.

Επίσης η Κυβέρνηση παρερμήνευσε αυθαίρετα την απόφαση του ΣτΕ του Οκτωβρίου του 2020. Συμμορφώθηκε μόνο στο σκέλος των κύριων συντάξεων και όχι σε αυτό που αφορά τα δώρα και το επίδομα κανονικής άδειας.

Στέρησε λοιπόν κυρίως από τους χαμηλοσυνταξιούχους την αποκατάσταση της μέρους της αδικίας. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει αίσθημα οργής για την κυβέρνηση. Σύντομα λοιπόν οι συνταξιούχοι θα εκφράσουν την οργή αυτή προς την Κυβέρνηση. Τώρα είναι η πραγματική φτώχεια και εξαθλίωση, δεν μπορεί πλέον ο συνταξιούχος να τα βγάλει πέρα.”

Ανέστης

Επίσης στη συνέχεια της συζήτησης μας γίνεται αναφορά για το σχέδιο αναδιοργάνωσης του κυρίου Χατζηδάκη που αφορά τον e-ΕΦΚΑ.

“Έχει επέλθει το απόλυτο χάος έγιναν στο πόδι και όλα έγιναν πρόχειρα όλα έγιναν στο πόδι και με μία σκοπιμότητα. Ο συνταξιούχος σήμερα δεν ξέρει που πρέπει να απευθυνθεί. Για το πρόβλημα υγείας σου, για νοσοκομειακή περίθαλψη, για ζητήματα αναπηρίας των ΚΕΠΑΠ ,για τα ζητήματα των συντάξεων γήρατος, ή αναπηρίας. Το ένα σημείο αναφοράς που υπόσχονταν ο υπουργός Χατζηδάκης δεν υπάρχει. στα τηλέφωνα δεν απαντάει κανένας στα e-mail ελάχιστες οι απαντήσεις και το πολυδιαφημισμένο τετραψήφιο νούμερο ελάχιστες φορές απαντά. Βιώνουμε λοιπόν το απόλυτο χάος.”

Στο τέλος λοιπόν της εκπομπής ο Στάθης Ανέστης Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ.

Καλεί όλους τους συνταξιούχους στις συγκεντρώσεις πού θα γίνουν μαζί με τους εργαζόμενους.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου για να διαμαρτυρηθούν

  1. Για την ακρίβεια και τους φόρους
  2. Την μείωση των συντάξεων χηρείας και αναπηρίας
  3. Την διάλυση του ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ
Ανέστης

Αρχική