Ν. Παππάς : Συστηματική & στοχευμένη εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου στον Έβρο. Καραμανλής & Μητσοτάκης έχουν τεράστια ευθύνη.

Σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου του 2022 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Νίκος Παππάς.  Επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη.

Νίκος Παππάς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  και τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών

Ο βασικός λόγος της παρουσίας του Νίκου Παππά στην Αλεξανδρούπολη είναι η συμμετοχή του στην κομματική διαδικασία της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου.  Όπου θα αναπτυχθούν όλα τα τρέχοντα σημαντικά προβλήματα και θα ακουστούν απόψεις.  Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για το συνέδριο.

 Επίσης συνοδευόμενος από την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου Νατάσα Γκαρά . Συνάντησαν εργαζόμενους στον ΟΣΕ.  Οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την εικόνα απαξίωσης που υπάρχει στο σιδηροδρομικό δίκτυο νομού Έβρου.  Διαπίστωσαν επίσης το γεγονός ότι ο Έβρος έχει αποκοπεί από την υπόλοιπη Ελλάδα από το σιδηροδρομικό δίκτυο.

YouTube player

Στη δήλωσή του ο Νίκος Παππάς επεσήμανε:

“Έχουμε τα σημάδια συστηματικής και στοχευμένης εγκατάλειψης αυτού του φιλικού προς το περιβάλλον και οικονομικού μεταφορικού μέσου. Με ξεκάθαρη στόχευση να ευνοηθούν άλλα μεταφορικά μέσα. Είναι δυστυχώς μία κατάσταση για την οποία φέρουν απόλυτη ευθύνη ο υπουργός κ Καραμανλής και ο πρωθυπουργός κ Μητσοτάκης. Όμως η αυριανή Προοδευτική Αριστερή διακυβέρνηση θα βάλει το σιδηρόδρομο σε προτεραιότητα Και τα έργα βελτίωσης της διασύνδεσης του Έβρου. “

Στην ερώτηση μας σχετικά με το το παλιό ταξίδι που είχε γίνει στη Βενεζουέλα ο Νίκος Παππάς απάντηση:

“Είναι μία ευκαιρία να επανέλθει στη σοβαρότητα Η κυβέρνηση Μητσοτάκη Να επανεξετάσει τις διπλωματικές  κινήσεις σε σχέση με τη χώρα που αποδεδειγμένα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου. Να εξετάσει λοιπόν, όπως εξετάζουν και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όλες τις δυνατότητες μιας συνεργασίας.”

Στη συνέχεια θέσαμε την ερώτηση στην βουλευτή του Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Νατάσα Γκαρά .  Σχετικά με την κατάσταση των μεταφορών στο νομό Έβρου και τι εξέλιξη υπάρχει με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου.

Γκαρά Παππάς

Νατάσα Γκαρά: “Με τον τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών Νίκου Παππά κάνουμε συναντήσεις για να αναδείξουμε τα προβλήματα στο χώρο των μεταφορών και των Υποδομών.  είναι αλήθεια ότι τα τρένα λείπουν από το νομό Έβρου. Επίσης Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στην σύγχρονη Ευρώπη το τρένο είναι Ένα κύριο μέσο μεταφοράς για το επιβατικό κοινό και για τα εμπορεύματα. Για μας Λοιπόν στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε τον Έβρο και τη Θράκη το κέντρο των Βαλκανίων. επίσης  είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν συνδυασμένες μεταφορές. Εδώ στον Έβρο όπου γίνεται η σύνδεση Ανατολής και Δύσης. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι υπάρχει Πλήρης απαξίωση για τις υποδομές και κυρίως για τον σιδηρόδρομο. Καλούμε Επίσης την κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη να εφαρμόσει τη διάταξη του μεταφορικού ισοδύναμου έτσι ώστε να ελαφρυνθεί το λειτουργικό κόστος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του Έβρου.”


Αρχική