Παλαβούζης: Η νέα γενιά θέλει .Βιωσιμότητα του ανθρώπου. Κοινωνική & Ενεργειακή Δικαιοσύνη. Προστασία του περιβάλλοντος.

Με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει ο Μανώλης Παλαβούζης στο Μουσείο Τέχνης του μεταξιού στο Σουφλί, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 1830. με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο “¨Έτος χωρίς Καλοκαίρι”. Η εκπομπή Δώδεκα Με Μία φιλοξενεί τον νεαρό και ταλαντούχο συγγραφέα Μανώλη Παλαβουζη.

YouTube player

Μανώλης Παλαβούζης:

Το βιβλίο ” Έτος χωρίς Καλοκαίρι” είναι ένα κλιματικό θρίλερ.

Πώς εμπλέκονται ο ηφαιστειακός χειμώνας και η κλιματική κρίση?

Πόσο σύντομα ο πλανήτης θα έρθει ξανά αντιμέτωπος με ένα τόσο καταστροφικό γεγονός?

Σε συνδυασμό επίσης με ένα συναρπαστικό ταξίδι διαφυγής από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής . Στην εκδήλωση αυτή επίσης περιβαλλοντολόγος και συγγραφέας Μανώλης Παλαβουζης θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του

Επίσης ο Μανώλης Παλαβούζης σημείωσε με έμφαση:

Κοιτάξτε θεωρώ ότι η δική μου γενιά ανθρώπων είναι η γενιά η οποία γεννήθηκε μέσα στις μεγάλες ιδέες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Δημοκρατίας για μία Ευρώπη των λαών, την Ευρώπη των Εθνών και όλα αυτά.

Αλλά ουσιαστικά ζει μία διαφορετική πραγματικότητα . Την πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης μέσα από τα μνημόνια. Είναι λοιπόν η κρίση που έχει γεννηθεί τόσο κοινωνική και οικονομική εξαιτίας των δυσλειτουργιών και των λανθασμένων τακτικών που έχουν ακολουθήσει διαχρονικά οι περισσότερες τουλάχιστον κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου.

Επομένως η γενιά μου καλούμαστε να λύσουμε προβλήματα που δεν δημιουργήσαμε. Ενώ ταυτόχρονα μας τριβελίζουν το κεφάλι με τις “υψηλές ιδέες” των παλαιότερων εποχών. Όπου ήταν όλα καλύτερα και το πως κατρακύλησαμε σήμερα.

Παλαβούζης

Θεωρώ λοιπόν ότι βρισκόμαστε ένα στάδιο λίγο πριν ο κόσμος αλλάξει πρός την καλύτερη μεριά. Θεωρώ δηλαδή ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Είναι δύσκολο βέβαια να το περάσουμε. Είναι ακόμα πολλά αυτά που μας κρατάνε πίσω. Ιδεολογίες συντηρητικές? κατάλοιπα του παρελθόντος? κλπ

Όμως εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει το μεγάλο βήμα. Όχι βέβαια σε μία νύχτα, θα γίνει σταδιακά. Η νέα γενιά λοιπόν θα αναλάβει την πρωτοβουλία να οδηγήσει την κοινωνία σε ένα καλύτερο αύριο στον 21ο αιώνα. Έτσι ώστε να πετύχουμε την βιωσιμότητα του κάθε ανθρώπου με όρους κοινωνικής Δικαιοσύνης, ενεργειακής Δικαιοσύνης και διαφύλαξης του περιβάλλοντος.