Ν. Γκαρά: Ο Κος Χατζηδάκης ονομάτισε “πονηρούληδες” ανέργους. Κόβουν το ρεύμα στα ΤΟΕΒ. Θα είμαι υποψήφια για την ΚΕ

Στο πρώτο μου σε ερώτημα σχετικά με την τοποθέτηση στην Βουλή. κυρίως με τις σκληρές και επιθετικές εκφράσεις η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά απάντησε:

“Προφανώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε σκληρή κριτική και να επιτεθούμε στην κυβέρνηση. Διότι η ίδια η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο και φέρνει στη Βουλή και την πολιτική που ασκεί επιτίθεται στους εργαζόμενους και επιτίθεται στο σύνολο σχεδόν των Ελλήνων .

Η κυβέρνηση και ο κύριος Μητσοτάκης προεκλογικά υποσχέθηκε πολλές και καλές δουλειές.

Όμως έχουμε δει την ανεργία για το σύνολο των πολιτών να αυξάνεται. Έχουμε δει να μειώνεται το εισόδημα και να πέφτουν οι μισθοί και παράλληλα με το κύμα ακρίβειας το οποίο μαστίζει τη χώρα ουσιαστικά δυσκολεύονται οικονομικά τα περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Έρχεται λοιπόν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που τροποποιεί τη λειτουργία του ΟΑΕΔ.

Βάζει πλαφόν στα επιδόματα ανεργίας και πολύ σκληρούς όρους με αποτέλεσμα να αποκλείονται και να μην έχουν το στήριγμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα όσοι χάνουν τη δουλειά τους.

Όπως επίσης αλλάζει και τον τρόπο με τον οποίο καταμετράται η ανεργία με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μικρότερους αριθμούς μικρότερα ποσοστά ανεργίας με έναν τεχνητό τρόπο επιπλέον.

Δυστυχώς ο κύριος Χατζηδάκης όλο το διάστημα το οποίο συζητήσαμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στη Βουλή έχει υποπέσει σε πάρα πολλές φορές το ατόπημα να κατηγορεί τους ανέργους και να σπεκουλάρει ουσιαστικά. Κατηγορώντας τους ανέργους.

Μπήκε σε μία διαδικασία να τους ονοματίσει ως “πονηρούληδες” που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το δημόσιο χρήμα μέσω επιδομάτων κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει στην πλειονότητα.”

YouTube player
Νατάσα Γκαρά

Το επόμενο ερώτημα προς την βουλευτή η Νατάσα Γκαρά αφορά τις διακοπές ρεύματος που γίνονται από παρόχους σε αγρότες και ιδίως στα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ.

“Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο και όσο μπαίνουμε στην θερινή περίοδο στις αγροτικές καλλιέργειες θα είναι περίοδος ποτίσματος και θα απαιτείται να λειτουργήσουν οι αντλίες του αρδευτικού συστήματος. Θα έχουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα.

Αυτή η κυβέρνηση δυστυχώς είναι τόσο αδιάφορη για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Δεν έχει λάβει καν το μέτρο προστασίας για τους οικονομικά αδύναμους. Κυρίως για αγρότες, επιχειρηματίες για νοικοκυριά. Προκειμένου να απαγορεύσει σε αυτήν την περίοδο μεγάλης κρίσης στις ρευματοδιακοπες. Οπότε ήδη έχουμε καταγγελίες από αγρότες και από μικρές επιχειρήσεις ότι οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος προχωρούν σε μαζικές ρευματοδιακοπές διότι δεν μπορούν να πληρωθούν οι λογαριασμοί.

Με την αναντίστοιχη ρήτρα προσαρμογής η οποία έχει υπογραφεί Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το έχουμε αναλύσει και άλλες φορές ότι η κυβέρνηση ναι μεν δίνει μία μικρή επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος. Ουσιαστικά όμως με τον τρόπο αυτό χωρίς να παίρνει άλλα μέτρα περιορισμού της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας επιδοτεί εν τέλει τις εταιρείες χονδρεμπορικής. Επίσης ουσιαστικά διατηρούν τη λογική της αισχροκέρδειας που υπηρετούν με πρωτεργάτη τη ΔΕΗ που έχασε το χαρακτήρα της δημόσιας υπηρεσίας και πάλι με υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη.”

Στο τέλος της συζήτησης μας ζητήσαμε από τη Νατάσα Γκαρά να κάνει έναν απολογισμό του τρίτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του στην εναρκτήρια ομιλία του κατέθεσε στο δημόσιο διάλογο 5+1 προτάσεις και δεσμεύσεις που αφορούν στις άμεσες ενέργειές του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Αφορούν σε δεσμεύσεις και προτάσεις:

  • Στη νέα γενιά
  • Στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα
  • Στους αγρότες
  • Στην οχύρωση ουσιαστικά και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους
  • Του δημόσιου συστήματος υγείας και Παιδείας
  • Όπως επίσης και σε άμεσες παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί και να μειωθεί το κύμα ακρίβειας

Για την εκλογή Προέδρου. “Η προσωπική μου άποψη, θεωρώ ότι είναι μία αρκετά πρωτοποριακή και ριζοσπαστική πρόταση που αυξάνει τη συμμετοχή αυξάνει τη δημοκρατία αυξάνει και το επίπεδο λογοδοσίας και ελέγχου θα λέγαμε της κεντρικής υπηρεσίας από τη βάση. Αν η επιλογή γίνει όχι μόνο από τη βάση του κόμματος αλλά ενισχύει και την Περιφερειακή συγκρότηση και συμμετοχή των μελών στη διαδικασία μετασχηματισμού του κόμματος.

Πρέπει ένα σύγχρονο δημοκρατικό ριζοσπαστικό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να συμβαδίζει με το κοινωνικό μετασχηματισμό Προφανώς δεν θα μπορούσα να αρνηθώ στο προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα να συμβάλουμε στην στο μετασχηματισμό του κόμματός μας.

Να συμβάλλουμε στο μετασχηματισμό της νέας ηγεσίας και της νέας κεντρικής επιτροπής όπου κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τα μέλη να προχωρήσουμε σε μία συμμετοχική διαδικασία σε μία ανανέωση της ηγεσίας στη συμμετοχή και νέων μελών στην κεντρική μας επιτροπή.

Από αυτό λοιπόν το μαζικό προσκλητήριο ένιωσα την ανάγκη ότι δεν θα μπορούσα να λείψω και με την υποψηφιότητα μου για Κεντρική επιτροπή να συμβάλω σε αυτόν τον μετασχηματισμό για στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Νατάσα Γκαρά Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Έβρου


Αρχική