Δ.Μπαξεβανάκης: Για τα “γαλάζια” Golden boys υπάρχουν τα “λεφτόδενδρα”.Ακρίβεια παντού. Δεν πάει άλλο.

Στο βίντεο που ακολουθεί. Ζητήσαμε να το Δημήτρη Μπαξεβανάκη να μας περιγράψει την κατάσταση, τα συναισθήματα και να μεταφέρει την άποψη της τοπικής κοινωνίας της Ηλείας. μετά την αποκάλυψη για το μοίρασμα των χρημάτων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις πυρκαγιές του 2007.

YouTube player

Ο Μπαξεβανάκης Δημήτρης απαντά: “Το τι συνέβη τότε στην Ηλεία νομίζω ίσως δεν είναι πολύ γνωστά σε όλη τη χώρα. Αλλά στην περιοχή εδώ είναι πασίγνωστα και ο κόσμος γελάει με όσα συνέβησαν. Όμως δυστυχώς το “λεφτόδενδρο” σε όλη την Ελλάδα έχει αποδειχθεί ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει καρπούς.

Η ακρίβεια σαρώνει παντού όπως το ξέρουμε. Όλοι οι πολίτες μας δεν τολμάμε να πλησιάσουμε σε βενζινάδικο. Φοβόμαστε να ανοίξουμε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Φοβόμαστε να πάμε στο σούπερ μάρκετ. Όμως για τον κόσμο, για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα λεφτά δεν υπάρχουν.

Αντίθετα για τα “γαλάζια παιδιά”. Δηλαδή για όλους αυτούς που τοποθετούν στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και τελευταία. Υπάρχουν λεφτά. Επίσης είχαμε και το ευτράπελο να να διορίσουν στον ΕΦΚΑ διοικητές εκτός ΑΣΕΠ. Με μισθούς όπως δημοσιεύτηκε πάνω από 8.000 ευρώ. Άρα για τα “γαλάζια” Golden boys υπάρχουν τα “λεφτόδενδρα” .

Στην Συνέχεια ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισημαίνει:

“Η πλειοψηφία των κατοίκων τότε αγανάκτησε με όσα γίνονταν. Εκφράζουν επίσης και τώρα την οργή και την αγανάκτηση τους για την επαναφορά του θέματος. Όμως ας μην το κρύβουμε.

Να το πούμε, λοιπόν, καποιοι συμπολίτες μας στην Ηλεία. Ίσως χαμηλής αυτοεκτίμησης και με χαμηλή αξιοπρέπεια. Υπέκυψαν στον εκβιασμό. Δεν είχαν υποστεί την παραμικρή ζημιά από τις φωτιές και παρόλα αυτά πήγαν και πήραν τα περιβόητα τριχίλιαρα. Αυτό το θεωρώ μεγάλη λεηλασία των συνειδήσεων. Πάρτε 3.000 και ψηφίστε μας.

Γεγονός αδιανόητο για μία Προοδευτική περιοχή όπως είναι η Ηλεία και Η Δυτική Ελλάδα”

Μπαξεβανάκης

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης συνεχίζει:

“Τώρα που είναι λίγο πιο ήρεμα τα πράγματα. Ο κόσμος μπορεί λοιπόν ,να αξιολογήσει τη συμπεριφορά της ΝΔ και τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ . Κυβερνήσαμε τεσσεράμισι χρόνια.

Μας ψάχνουν λοιπόν μέχρι και το τελευταίο ανιψιό, η ξάδερφο, η κουμπάρο μας και δεν μπορούν να βρουν ούτε έναν, να έχει πάρει ένα ευρώ από το Δημόσιο Ταμείο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυστυχία τους . Να μην μπορούν να βρουν έναν Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ που να έβαλε ένα ευρώ στην τσέπη. “

Στην ερώτησή μας που στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας το αίτημα του για εκλογές ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης απαντά:

“Βασίζεται στην πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι, ότι αυτή η κυβέρνηση οπότε κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία σοβαρή κατάσταση για τον Ελληνικό λαό απέτυχε παταγωδώς.

Επίσης για το πώς αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση την ακρίβεια. Βλέπω επίσης την οργή που υπάρχει. Την αγανάκτηση που υπάρχει στον κόσμο.

Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα χωρίς την προστασία απο μεγάλες ομάδες αστυνομικών.

Όμως όπου πηγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας οι πολίτες λένε :”ότι πια δεν πάει άλλο”

Δημήτρης Μπαξεβανάκης πρώην υπουργός και βουλευτής στην Ηλεία με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Να ζητήσουμε την κατανόησή σας για την εικόνα που υπάρχει στην αρχή του βίντεο και οφείλεται στη διακύμανση του σήματος του ίντερνετ κατά τη σύνδεση.


Αρχική