Μαυρίδης: Στο Δημο, πλέον έχουμε παράξει πολιτιστικό προϊόν, με συνεργασία όλων των συλλόγων.

Ζητήσαμε από το Δήμαρχο Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασίλη, να κάνει έναν απολογισμό για τις δράσεις του δήμου στα θέματα του πολιτισμού την οκταετία που πέρασε.

YouTube player
Μαυρίδης Βασίλης

Μαυρίδης Βασίλης:

“Έχω μάθει να μιλώ με γεγονότα και πραγματικά συμβάντα και να αξιολογούμε τα δεδομένα. Υπάρχει μία πλήρης δραστηριοποίηση πολλών πολιτιστικών συλλόγων άνω των 45 σε όλα τα γεωγραφικά όρια του Δήμου.

Σύλλογοι που με την δράση τους έχουν ξεφύγει από τη στενή έννοια της δράσης ενός πολιτιστικού Συλλόγου διοργανώνοντας μόνο ένα πανηγύρι στο χωριό. Παράλληλα έχουμε μία τεράστια αύξηση του αριθμού των μαθητών σπουδαστών στο Δημοτικό μας Ωδείο και σε όλα τα τμήματα της πολιτιστικής μας εταιρείας.

Πλέον έχουμε παράξει πολιτιστικό προϊόν

Επίσης πλέον έχουμε παράξει πολιτιστικό προϊόν, με τη συνεργασία όλων των συλλόγων. Κάποιες παραγωγές εσωτερικές όπως της ονομάζουμε. Βασιζόμαστε λοιπόν μόνο στα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και έχουν αφήσει το δικός τους στίγμα. Είτε είναι μέσα στα όρια είτε σε διάφορες άλλες δράσεις. Αυτή λοιπόν η συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να αγκαλιάζουμε τέτοιες προσπάθειες και το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολιτιστικοί σύλλογοι.Δεν έχουν στερηθεί ούτε τα χρόνια της κρίσης που ήταν πολύ δύσκολα για μας. Μπορέσαμε να εξοικονομήσουμε τους πόρους.

Τέλος θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους όσους ασχολούνται με αυτούς τους συλλόγους. Γιατί διαθέτουν χρόνο εθελοντικά πάντοτε και με το μεράκι που τους διακρίνει και το σεβασμό στις αρχές και τις παραδόσεις συνεχίζουν να τις διατηρούν. “

Αρχική