Μ. Παυλίδου: “Ταξιδεύουμε με την τέχνη και το λόγο” σημαντική συνεργασία του ΔΠΘ με τον Δήμο Αλεξ/πολης

Στην εκπομπή μας αυτή Ζητήσαμε από τη Μαριάννα Παυλίδου. Να περιγράψει τους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος με τίτλο “Ταξιδεύουμε με την Τέχνη και το Λόγο”.

Η Μαριάννα Παυλίδου : “Το Εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2021 είναι ετήσιο. Υλοποιείται στη Δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης. Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου για συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής και πιο συγκεκριμένα με τα ειδικά καλλιτεχνικά μαθήματα όπως είναι: τα εικαστικά, η μουσική, το θέατρο και την λογοτεχνία. Επίσης προστέθηκε και η Γαλλική γλώσσα. Το πρόγραμμα βασικά έχει Πέντε πέντε άξονες πάνω στους οποίους κινείται η υλοποίηση του. Βασικά πρόκειται για βιωματικά εργαστήρια. Δηλαδή ομιλούμε για βιωματική σχέση με όλα αυτά που έχουν εργαστηριακή μορφή. Είναι εμψυχωτικά εργαστήρια.”

Στη συνέχεια ρωτήσαμε τη Μαριάννα Παυλίδου να μας ενημερώσει σχετικά με τη συμμετοχή στα βιωματικά αυτά εργαστήρια των μαθητών και τον ρόλο έπαιξαν και παίζουν οι φοιτητές της Σχολής.

Η Μαριάννα Παυλίδου απάντησε: “Εμείς στην ουσία επιμορφώνουμε και προετοιμάζουμε τους φοιτητές μας. Οι φοιτητές μας είναι αυτοί που υλοποιούν τα εργαστήρια με τη δική μας φυσικά καθοδήγηση και παρουσία. Η συμμετοχή των φοιτητών είναι ενθουσιώδης. Η προσέλευση και η συμμετοχή των παιδιών, των μικρών μαθητών θεωρώ ότι είναι επίσης πάρα πολύ θετική θα έλεγα ότι είναι ενθουσιώδεις. “

Μιλάμε επίσης για την εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη στις 11 του Μάη. Όπου εισηγητής θα είναι ο Θάνος ο Μόγιας και ο τίτλος είναι “Περιβαντολλοντικός Γραμματισμός πολυτέλεια ή αναγκαιότητα στην εποχή μας;”

Η εικαστικός Μαριάννα Παυλίδου μας “συστήνει” την εκδήλωση: “Πρόκειται για την 9η διάλεξη για ενήλικες. Στα πλαίσια λοιπόν του προγράμματος για ενήλικες με σκοπό τη διάχυση της γνώσης μέσα στην κοινωνία. Επίσης έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την επόμενη Τετάρτη 11/5. Τον Καθηγητή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος. Τον αγαπητό Θάνο Μόγια ο οποίος θα μας μιλήσει για ένα θέμα, το οποίο μας απασχολεί όλους. Το περιβάλλον δηλαδή που είναι πάρα πολύ επίκαιρο. Επίσης πολύ σημαντικό είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σε όλα αυτά τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον”

Παυλίδου

Τα υπόλοιπα και πολύ ενδιαφέροντα θα τα δείτε και θα τα ακούσετε στο βίντεο της εκπομπής.

YouTube player
Παυλίδου

Μαριάννα Παυλίδου Εικαστικός, ΕΕΠ(Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό) στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη.


Αρχική