Ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός σχολιάζει και αναλύει τα γεγονότα που συνέβησαν στη Βουλή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους 2022.

Ξεκινά με τη διαπίστωση της σημαντικής μείωσης των δαπανών για την υγεία. Διαπιστώνει ότι έχουμε πολύ μεγάλες στρατιωτικές δαπάνες για άλλη μία φορά.

Κώστας Αργυρός: Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να εκτελεστεί αυτός ο προϋπολογισμός ή αν χρειαστεί να βρούμε “μπαλώματα” .Να βρούμε δηλαδή από κάπου αλλού έσοδα γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Για το τι τελικά μπορεί να συμβαίνει αυτή η επόμενη φάση της πανδημίας και αν θα είναι τόσο ευοίωνα τα πράγματα τόσο αισιόδοξα όσο θέλει να πιστεύει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσωπικά έχω αρκετές αμφιβολίες για αυτό.

YouTube player
Κώστας Αργυρός δημοσιογράφος

Ο πρωθυπουργός δήλωσε δεν περίμενα τους επιστήμονες να μου το πουν. Ήξερα τα προβλήματα. Αλλά το θέμα είναι ότι ενώ το είπε αυτό, δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το σύστημα υγείας και νομίζω αυτό θα έπρεπε να τον ρωτήσει κάθε απλός πολίτης, κάθε δημοσιογράφους.

Πέρα βέβαια από το ερώτημα που τέθηκε χθες στον κύριο Τσιοδρα για το σε ποιόν παρέδωσε τελικά τημ μελέτη. Έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος και για μία ακόμα φορά δεν απάντησε.
Νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει τελειώσει όλη αυτή η συζήτηση, αν ο κύριος Τσιοδρας είχε από την αρχή πει που πήγε αυτή η έκθεση. Και αν θέλεις από τη στιγμή που ουσιαστικά υποτιμήθηκε τόσο πολύ και η μελέτη και ουσιαστικά ο ίδιος είχε δηλώσει ως πρόεδρος αυτής της επιτροπής Δημόσιας Υγείας νομίζω, ο επίσημος τίτλος, ότι από τη στιγμή που απαξιώνεται τόσο πολύ το έργο του, ο ίδιος θεωρεί ότι δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει σε αυτή τη θέση δεν έκανε τίποτα από τα δύο. Έμειναν ερωτηματικά!!!

Αργυρός
Κώστας Αργυρός

Έχουμε επίσης την επίγνωση. Γιατί πλέον επίγνωση είναι, δεν είναι απλά μία υποψία μία υπόνοια ότι πολύς κόσμος χάθηκε ακριβώς γιατί ακόμα και μετά το πρώτο και το δεύτερο κύμα κανείς δεν αποφάσισε στην κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Ακούσαμε μάλιστα κάποια πράγματα που καλό θα είναι να μην τα ξεχάσουμε. Κάποιοι μίλησαν ότι δεν χρειαζόμαστε ένα πολυτελές σύστημα υγείας. Κάποιοι είπαν ότι οι ΜΕΘ είναι πεταμένα λεφτά. Κάποιοι είπαν, τι να τους κάνω τους γιατρούς; Όταν θα περάσει η Πανδημία δεν θα τους χρειαζόμαστε.

Εξαιρετικά αμήχανος ο πρωθυπουργός.

Απάντησε ξεκινώντας την τοποθέτηση του, εμένα μου θύμισε άλλες καταστάσεις. Τον βρήκα και αρκετά αλαζονικό . Ειδικότερα όταν αναφέρθηκε στην μελέτη Τσιόρδα. επίσης όταν προσπάθησε να απολογηθεί για την τοποθέτηση του σχετικά με τον βαθμό θνησιμότητας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

Αλλά νομίζω για έναν άνθρωπο που έχει χάσει κάποιο δικό του κάποιο συγγενή του κάποιο φίλο του και έβλεπε τον κύριο Μητσοτάκη να χαμογελάει να χαμογελάει μέσα στη Βουλή ήταν τουλάχιστον άκομψο για να μην χρησιμοποίησω πιο βαριές εκφράσεις.

Αργυρός
Κώστας Αργυρός

Ο κύριος Τσίπρας σίγουρα, αν θέλεις να πω μία άλλη σκέψη που κάνω, είναι ότι προφανώς βλέπω, ότι υπάρχει μία προσπάθεια κατά τη γνώμη μου σε ένα βαθμό αρκετά έτσι προφανής και μερικές φορές ίσως και λίγο παιδιάστικη, ξαφνικά να εμφανιστεί ο Νίκος Ανδρουλάκης έως ο νέος μεσσίας της κεντροαριστεράς.

Να τον βάλουν ένα “συγγενή” του Τσίπρα. Να δείξουν ότι αυτός είναι η ανερχόμενη δύναμη, το αστέρι. Έχω πολλές αμφιβολίες για αυτό, η ζωή θα δείξει ,αλλά προφανώς ο κύριος Τσίπρας ξέρει ότι και πλησιάζοντας και προς τις εκλογές η Βουλή θα είναι ένα προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης .

Προς το τέλος της κυβερνητικής του θητείας κύριος Τσίπρας κάποια στιγμή και αυτός λίγο ίσως να το είχε δει ως πολύ εύκολο, να κατατροπώνει τον κύριο Μητσοτάκη στη Βουλή και το θεωρούσε ότι τέλος πάντων έχει κερδίσει το παιχνίδι από τα αποδυτήρια και ίσως τον έκανε και λίγο αλλαζωνικό και τον ίδιο.

Αλλά εν πάση περιπτώσει ο κύριος Τσίπρας ξέρει ότι η Βουλή θα αποκτά όλο και περισσότερο σημασία στις τη χρονιά που έρχεται στις κρίσεις που έρχονται.

Ο κύριος Ανδρουλάκης δεν θα είναι στη Βουλή.

Χοντροκομμένο δημοσκοπικό παιχνίδι με την υπόθεση Κιναλ και Ανδρουλάκης. Δεν είδα να κάνει κάποια δήλωση η οποία πολιτικά να συνεπαίρνει τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.


Αρχική