Ν. Γκαρά :Η κυβέρνηση οδηγεί τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες στον Έβρο σε οικονομική ασφυξία

Νατάσα Γκαρά: Νέα ραβασάκια

“Η ΝΔ επέλεξε τις προηγούμενες ημέρες να στείλει νέα ραβασάκια προς τους επαγγελματίες, αναρτώντας τα εκκαθαριστικά των οφειλών των επιχειρήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή που έλαβαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Έλλειψη ρευστότητας

Χιλιάδες επιχειρήσεις καλούνται ήδη από το τέλος αυτού του μήνα να πληρώσουν μαζί με φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, και μέρος της επιστρεπτέας προκαταβολής, με αποτέλεσμα το πρόβλημα με την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν να γίνεται πλέον ασφυκτικό, καθώς παραμένουν αποκλεισμένες και από τον τραπεζικό δανεισμό και από τα χρηματοδοτικά εργαλεία. 

Ταυτόχρονα, οι επαγγελματίες πλήττονται και από τα υπέρογκα ενοίκια που καλούνται να καταβάλλουν, με τις τιμές κυριολεκτικά να έχουν εκτοξευθεί, αλλά την κυβέρνηση να μην λαμβάνει κανένα μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων.

Όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα την ώρα που η Ελλάδα βιώνει αρνητικές πρωτιές σε όλη την Ευρώπη, με ευθύνη και υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με εκρηκτική αύξηση στον πληθωρισμό, ο οποίος έφτασε τον Ιούνιο το 12,1%, με τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης κλπ. να συνεχίζονται αμείωτες και το ενεργειακό κόστος να γιγαντώνεται καθημερινά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Διαβλέποντας από νωρίς τα αδιέξοδα στα οποία καταδικάζει την εγχώρια οικονομία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατέθεσε ήδη από την αρχή της πανδημίας ένα συνεκτικό και απόλυτα κοστολογημένο πλέγμα προτάσεων για την ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ζητώντας, μεταξύ άλλων, τη μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.

Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υιοθετήσει εξαρχής τις τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (μη επιστρεπτέα  ενίσχυση ύψους 3 δις. 100% κάλυψη του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους από το κράτος κλπ), αντί να ταΐζει με απευθείας αναθέσεις ύψους 7,5 δις κολλητούς και ημετέρους, και προκλητικά να μεριμνά για τα υπερκέρδη των καρτέλ, των πάροχων ενέργειας και των γαλάζιων golden boys, σήμερα η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη για το σύνολο της αγοράς, τις επιχειρήσεις, τα μαγαζιά, τους επαγγελματίες.

Νατάσα Γκαρά:

Τους καλούμε έστω και τώρα, λίγο πριν «αναχωρήσουν» από την εξουσία με την ψήφο του ελληνικού λαού, να μετατρέψουν σε μη επιστρεπτέα την επιστρεπτέα προκαταβολή που έλαβαν πάνω από 600.000 επιχειρήσεις. Ειδάλλως τις καταδικάζουν σε οικονομική εξόντωση και σε συνδυασμό με τον νέο πτωχευτικό που εφαρμόζουν, έρμαιο στις ορέξεις «αρπακτικών» funds που ορέγονται τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, την περιουσία των πολιτών”.

Γκαρά

Αναστασία (Νατάσα) Γκαρά
Βουλευτής Ν. Έβρου ,

Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Επικοινωνίας & Ενημέρωσης – ΣΥΡΙΖΑ


Αρχική