Χ.Γιαλαμάς: Χορτάσαμε από sms και χτυπήματα στην πλάτη. Να τελειώσει η ομηρία της Ασπίδας(αδαπάνως).

Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς Πρόεδρος Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου Ακόμα μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τις υπηρεσίες μας.

Έχουμε πει πολλές φορές δεν το κρύβουμε, ούτε εμείς πίσω από το δάχτυλό μας, Ροές μεταναστών υπάρχουν. Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν πάρα πολύ μεγάλη σε όλο το νομό Έβρου. Με πάρα πολύ μεγάλο κόπο. Με πάρα πολύ μεγάλο αγώνα συνεχίζουμε να κρατάμε τα σύνορά μας και αυτή τη στιγμή βέβαια δεν είναι τόσο μεγάλη η ροή, όσο ήταν το καλοκαίρι αλλά προσπαθούμε προσπαθούμε, με πάρα, πάρα, πάρα πολύ μεγάλο κόπο.

Αυτή μεγάλη προσπάθεια που θα συνεχιστεί και με τους νέους συναδέλφους που έχουν ενσωματωθεί στις υπηρεσίες μας. Έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα το 21 για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας σίγουρα έπαιξε ρόλο και τα γεγονότα που ζήσαμε πριν σχεδόν 2 χρόνια.

Γίνανε βήματα, πρέπει να ήμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι. Έγιναν βήματα, μερικά από τα οποία ήταν τα πάγια αιτήματα τόσο της Ένωσης μας όσο και της Ομοσπονδίας μας. Αλλά από κει και πέρα πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα. Γιατί η δουλειά μας πραγματικά γίνεται μέρα με τη μέρα ακόμα πιο δύσκολη.

Οι προκλήσεις για τη φύλαξη συνόρων καθημερινές. Τα κυκλώματα των διακινητών των μεταναστών προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας προσπεράσουν. Στο φράχτη εκεί μπορώ να πω ότι είναι θωρακισμένα, αλλά στο υπόλοιπο κομμάτι των συνόρων .Είναι εκεί που δίνουμε τον μεγάλο αγώνα.

YouTube player
Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς Πρόεδρος Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου

Χ. Γιαλαμάς : Οικογένειά μας πλέον έχει γίνει η υπηρεσία. έχουν γίνει οι συνάδελφοί μας που είμαστε εκεί στην πρώτη γραμμή.

Εμένα προσωπικά με ενοχλεί πάρα πολύ πραγματικά που δεν βλέπουμε την αναγνώριση που πρέπει να βλέπουμε. Που πρέπει να βλέπουμε και απο την ανώτερη φυσική ηγεσία και η πολιτική ηγεσία μας.

Η αναγνώριση αυτή των συναδέλφων μας είναι η ηθική ικανοποίηση. Η τοπική κοινωνία το απέδειξε άριστα. Είναι συγκινητικό αυτό που ζήσαμε με τα γεγονότα του Μαρτίου.

Αν δεν είχαμε την στήριξη από την τοπική κοινωνία θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα σε πολλές περιοχές εδώ του νομού μας. Πάρα πολλοί άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθημερινά δίπλα μας.

Η τοπική κοινωνία έχει αναγνωρίσει το θεσμό του συνοριακού φύλακα όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει να τον τιμά και αυτό είναι σημαντικό.

Έχουμε παραμείνει λίγοι, αλλά είμαστε ρομαντικοί αυτή που έχουμε παραμείνει και προσπαθούμε να δώσουμε τα φώτα, στους νέους. Πρώτα τον επαγγελματισμό μας, το σωστό επαγγελματισμό μας.

Γιαλαμάς Δερβεντλης
Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς

Βήματα γίνονται σε πολλές κατευθύνσεις όμως γίνονται εξαιρετικά αργά και ζει η αξία του αποτελέσματος .Αναφερόμαστε στην προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Αναφερόμαστε σε προσλήψεις προσωπικού. Αναμένουμε καινούργιες προσλήψεις. Για παράδειγμα έγιναν προσλήψεις μετά από 20 χρόνια.

Αναφερόμαστε στο τεχνικό κομμάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς.

Το σύστημα επιτήρησης που αν και κρατούσα πραγματικά “μικρό καλάθι” προσωπικά εγώ. Βλέποντας τις πρώτες μέρες που ήταν σε πιλοτικό στάδιο και συνεχίζει ακόμα να σε πιλοτικό στάδιο η χρήση του. Μπορώ να πω πλέον ότι είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος γιατί τα αποτελέσματα που έχουμε είναι πάρα πολύ θετικά για το δίκτυο αυτό.

Έχουν καλυτερεύσει οι συνθήκες της εργασίας μας. Όμως να ξεχνάμε και άλλα πράγματα συνεχώς αναφερόμαστε για τις υποδομές.

Πρέπει να αναφερθούμε στο επικίνδυνο της του επαγγέλματός μας. Πρέπει να αναφερθούμε στις μισθολογικές μας περικοπές από το 2012.

Δεν δέχομαι εγώ το 2022 κάθε συνάδελφος να πληρώνει από την τσέπη του για να παίρνει μια στολή εκστρατείας .

Η Ένωση μας έχει εφαρμόσει ένα πρόγραμμα χορηγιών .Με την στήριξη επιχειρήσεων που δίνουν χορηγίες κατορθώνουμε και προμηθευόμαστε στολές εκστρατείας για τους συναδέλφους.


Σε ότι αφορά την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου. Εμείς σαν Ένωση και η Ομοσπονδία μας ήμασταν και είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε αύξηση του πληθυσμού που κρατείται στο χώρο αυτό. συμφωνούμε πέντε στα κλειστά κέντρα κράτησης και σε παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών των γραφείων κλπ.

Όμως μεγάλος αριθμός από τις τελευταίες προσλήψεις των 400 συνοριακών φυλάκων στον Έβρο τοποθετήθηκαν στις δομές αυτές με αποτέλεσμα να χάνουμε προσωπικό από την πρώτη γραμμή.

Σε ότι αφορά τις επικίνδυνες προσλήψεις 250 συνοριακών διαφωνούμε κάθεται με την τοποθέτησή τους σε υπηρεσίες τελωνείου. Η ανάγκη είναι συνοριακοί φύλακες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στα σύνορα.

Χορτάσαμε από sms και χτυπήματα στην πλάτη.. Μείναμε λίγοι, και ρομαντικοί πλέον στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου μας. Μαζί με τους Συμπολεμιστές Συναδέλφους της Ασπίδας(αδαπάνως) που μας κράτησαν εδώ και 10 χρόνια (ευελπιστούμε αυτήν την χρονιά να τελειώσει η ομηρία τους) αλλά και με τους νέους Συναδέλφους που πήραμε μια ανάσα!!

Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς Πρόεδρος Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου


Αρχική