Γ. Χατζηθεοδώρου: Η ρήτρα” Μητσοτάκη είναι δυσβάσταχτη πλέον. Δημοκρατική πολιτική συμμαχία για την απαλλαγή

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου μίλα για τις κομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πού θα γίνουν την Κυριακή 15 Μαΐου.

YouTube player

“Είναι τεράστια η πολιτική σημασία της συμμετοχής στις εκλογές για τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα πού θα γίνουν στις 15 Μαΐου. Είναι η πρώτη φορά που είναι ακόμα της αριστεράς στην Ευρώπη ζητά την στήριξη των δημοκρατικών πολιτών με τον τρόπο αυτό.

Είμαστε ένα κόμμα με μηδέν δανειακές υποχρεώσεις αυτό μας τιμά.

Η εκλογική διαδικασία της Κυριακής 15 Μαΐου. Είναι η ολοκλήρωση του συνεδρίου μας που έγινε επιτέλους μετά από πάρα πολύ καιρό. Ήταν ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο.

Υπογράψαμε ένα νέο πολιτικό συμβόλαιο για να προχωρήσουμε μπροστά.

Είναι λοιπόν ο μόνος τρόπος. Επίσης είμαστε το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη και μάλιστα ένα κόμμα το οποίο κυβέρνησε μία φορά. Επίσης είμαστε στο “κατώφλι” μιας νέας Προοδευτικής κυβέρνησης που θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει πάρα πολύ σύντομα.

Με βασικό πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να το δουν εντελώς διαφορετικά. Γιατί ειδάλλως δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Υπάρχει σήμερα η ανάγκη για τη μεγάλη αυτή πολιτική συμμαχία η οποία πρέπει να υπάρξει για να απαλλάξουν τον τόπο από την ακροδεξιά σημερινή κυβέρνηση.”

Χατζηθεοδώρου

Ρωτήσαμε με τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου σχετικά με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Μερα25 και του Πασοκ-Κιναλ που αφορούν προτάσεις για την οικονομία . Αν λοιπόν αυτές οι ανακοινώσεις μπορούν να θεωρηθούν προτάσεις για προγραμματική σύγκλιση σε μία Προοδευτική Δημοκρατική διακυβέρνηση

“Νομίζω ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν τα κόμματα το πράγμα και θεωρώ ότι αυτό ξεκίνησε από τη βάση. Ότι πλέον αν δεν μαζευτούμε όλοι.

Αν δεν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, δεν θα μπορέσουμε να πετάξουμε από πάνω μας όλη αυτή την Μητσοτάκικη λαίλαπα.

Την ρήτρα Μητσοτάκη που πληρώνουμε τα τελευταία τρία χρόνια.

Νομίζω ότι είναι δυσβάσταχτη πλέον και θεωρώ ότι υπάρχουν δυνάμεις και βρίσκονται μέσα στις βάσεις των δημοκρατικών κομμάτων.

Νομίζω ότι ο τελευταίος προϋπολογισμός που θα υπογράψει ο κύριος Μητσοτάκης θα είναι ο προϋπολογισμός του 23 . Έχουμε όμως το χρόνο όλα τα κεντροαριστερά κόμματα να να κάτσουμε και να το κουβεντιάσουμε.

Επίσης χρήσιμες θα είναι οι συγκλίσεις που μπορούν να γίνουν σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Όταν η σύγκλιση γίνεται στις δυνάμεις της βάσης. Οι ηγεσίες των κομμάτων θα βρουν τρόπο να συνεργαστούν.

Επίσης ο κύριος Ανδρουλάκης δεν προέρχεται από εκείνο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, απέχει πάρα πολύ από αυτό .Είναι κάτι διαφορετικό. Είναι ένας άνθρωπος που γαλουχήθηκε μέσα στην Ευρώπη και βέβαια ο πολιτικός του μέντορας του είναι ο κύριος Βενιζέλος.

Η εκτίμησή μου είναι ότι τη δύσκολη ώρα των αποφάσεων η δημοκρατική βάση του ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη λύση. Δεν μπορούμε να αντέξουμε πλέον αυτό που ζούμε με ένα πληθωρισμό 10,2%”

Τέλος αναφερθήκαμε με τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου στην υποψηφιότητά του για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συγκεκριμένα λοιπόν ρωτήσαμε: τι θα προσφέρει η παρουσία του περιφερειακού κομματικού στελέχους στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Νομίζω ότι η εμπειρία αυτή την οποία τουλάχιστον απέκτησα με τη συμμετοχή μου στην Κεντρική Επιτροπή ως συντονιστής τα προηγούμενα χρόνια. Έδειξε ότι πράγματι είναι σημαντικό να είσαι κοντά στο κέντρο των αποφάσεων ενός μεγάλου κόμματος .

Επίσης νιώθω πολύ περήφανος για τον νέο τρόπο εκλογής. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο πράγμα η εκλογή από τη βάση.

Επίσης στην περιφέρεια μας και είμαστε πολύ περήφανοι για την αποδοχή της πρότασης μας. Να υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα έτσι ώστε η Περιφέρεια να συμμετέχει ισότιμα και θεσμικά πλέον στο κεντρικό όργανο του κόμματος κάτι που δεν υπήρχε.

Με βάση λοιπόν την εμπειρία και τις ικανότητες που έχω αποκτήσει 14 χρόνια κομματικό στέλεχος, ζητώ την εμπιστοσύνη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή μου στην Κεντρική Επιτροπή. Πιστεύω ότι θα είμαι χρήσιμος για τον Νομό και την Περιφέρεια μας”

Χατζηθεοδώρου

Γιώργος Χατζηθεοδώρου συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης. Δημοτικός Σύμβουλος επικεφ. παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη.


Αρχική