Α. Χονδρός: Προσοχή στην ασφάλεια των e-shops.Προσοχη στα δεδομένα που ζητούν πλατφόρμες από τον χρήστη

Στο βίντεο που ακολουθεί συζητάμε με τον Ανδρέα Χονδρό για θέματα ασφάλειας ιστοσελίδων. Επίσης και για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο ίντερνετ.

YouTube player

Ο Ανδρέας Χονδρός επισημαίνει:

“Οι κάτοχοι σελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop) θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των πελατών τους. Η απειλή του ψαρέματος και της παραβίασης της σελίδας με στόχο τα δεδομένα του πελατολογίου είναι σημαντική .

Υπάρχουν όμως κατάλληλα εργαλεία προστασίας. Επίσης πρέπει όλοι οι κάτοχοι ιστοσελίδων να προσέχουν πάρα πολύ τα πρόσθετα που εγκαθιστούν στη σελίδα τους (plug-in). Θα πρέπει να διαβάζουν την περιγραφή και τα σχόλια πού υπάρχουν πριν κάνουν την εγκατάσταση”

Ζητήσαμε από τον Αντρέα χοντρό να μας περιγράψει τρία από τα βασικότερα εργαλεία ασφαλείας μιας ιστοσελίδας.

Τι είναι το ssl? πώς λειτουργεί?

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι όταν δεν υπάρχει και πως οι μεγάλες πλατφόρμες και οι browsers διαχειρίζονται τα site που δεν έχουν ssl?

Πώς λειτουργεί το modsecurity? Ποιο το πλεονέκτημα ασφαλείας που δίνει στο site μας?

Τέλος πόσο απαραίτητο για την ασφάλεια του site μας είναι το cloudflare ? Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα Web designer και server administrator Ανδρέας Χονδρός δίνει απλές και κατανοητές απαντήσεις.

Σε ότι αφορά Επίσης τους χρήστες που πλοηγούνται στο Internet. ο Ανδρέας Χονδρός θεωρεί σημαντικό να γνωρίζουν ότι:

“ Όλα τα social media και οι πλατφόρμες επικοινωνίας συλλέγουν εξαιρετικά πολλά δεδομένα από το κινητό μας ή τον υπολογιστή μας. δεδομένα όπως οι επαφές μας οι τοποθεσίες που έχουν επισκεφτεί και εικόνες που έχουμε αποθήκευση. Όλα αυτά γίνονται τυπικά με την άδειά μας. Αφού αποδεχόμαστε στις σχετικές οθόνες την εκχώρηση της άδειας για τη συλλογή των δεδομένων.

Όμως όλα αυτά τα δεδομένα που έχει συλλέξει η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίζουν οι χρήστες που προηγούνται να ενημερώνουν τακτικά τα Windows εάν πρόκειται για υπολογιστές ή τάμπλετ που έχουν Windows. Επίσης να ενημερώνουν τις Android συσκευές τους όταν αυτό τους το ζητήσουν οι εφαρμογές.

Με τον τρόπο αυτό η νέα ενημέρωση κλείνει πιθανά αδύναμα σημεία και μειώνονται οι απειλές.”

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται αναλυτικά με απλά και κατανοητά λόγια όλα τα παραπάνω.

Χονδρός

Ανδρέας χόνδρος web designer/ server administrator Mediaspot.gr


Αρχική