Χρήστος Βουρλιώτης δικηγόρος-εργατολόγος: Αναδρομικά προσοχή μεγάλη στις φορολογικές δηλώσεις, υπάρχουν κρυμμένες προσαυξήσεις.
Χρήστος Βουρλιώτης δικηγόρος-εργατολόγος

O Χρήστος Βουρλιώτης δικηγόρος-εργατολόγος ,αναφέρεται και αναλύει την κατάσταση στην αγορά εργασίας από την εφαρμογή των μέτρων λόγω του κοροναϊού. Σημειώνει τις αρρυθμίες και τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στις αμοιβές των εργαζομένων. Επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη άμεσης στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων, σε ευαίσθητους κλάδους όπως ο τουρισμός και η εστίαση.

YouTube player
Πολιτικοί οι λόγοι της καθυστέρησης και όχι τεχνικοί.

Τα αναδρομικά των νέων συνταξιούχων μάλλον θα δοθούν μέχρι τέλος Ιουλίου. Ομως τα αναδρομικά των 23 μηνών από το Νόμο Βρούτση που αφορούν συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης και που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν το Μάιο του 16. Αυτοί θα περιμένουν αναδρομικά το φθινόπωρο.

Πολιτικοί οι λόγοι της καθυστέρησης και όχι τεχνικοί.

31 Δεκεμβρίου του 2021 λήγει το δικαίωμα που έχουν οι συνταξιούχοι να προσφύγουν κατά του επανυπολογισμού της σύνταξής τους με το Νόμο Κατρούγκαλου. Έχουν ακόμα τη δυνατότητα κάποιοι να προσφύγουν. μπορούν να διεκδικήσουν τον υπολογισμό στις συντάξιμες αποδοχές των εισφορών των δώρων επιδομάτων αδείας κλπ. Μεγάλη αδικία για τους συνταξιούχους Ταπ-Οτε και του ταμείου της Εθνικής Τραπέζης. δεν υπολογίζονται τα δώρα και τα επιδόματα κανονικής άδειας και οι καταβληθείσες εισφορές από αυτά στους ασφαλιστικούς φορείς. Η μείωση των συντάξεων αυτών είναι πολύ μεγάλη.

Από τα αναδρομικά προσοχή μεγάλη στις φορολογικές δηλώσεις, υπάρχουν κρυμμένες προσαυξήσεις.


Αρχική