Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλο και περισσότεροι φορούν τον πράσινο οικολογικό μανδύα και διατυμπανίζουν την ευαισθησία τους προς το περιβάλλον και την αντίθεσή τους απέναντι σε όσα έχουν προκαλέσει οι ίδιοι όλον αυτόν τον καιρό με άκαρπες πολιτικές και υπερκαταναλωτική κουλτούρα. Η ευαισθητοποίηση απέναντι στο περιβάλλον δεν είναι μόδα, είναι επιτακτική ανάγκη και η κλιματική κρίση δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, είναι ότι χειρότερο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Αυτή η ξαφνική πράσινη αλλαγή όλων των κομμάτων, θα πρέπει να προβληματίσει τον κόσμο που για μια ακόμα φορά θα είναι εκείνος που θα επωμιστεί όλες τις λάθος επιλογές των πολιτικών αποφάσεων όσων Κυβερνούν ή Κυβέρνησαν. Για αυτό καλούμε σήμερα, όχι αύριο, τους πολίτες της χώρας μας να συστρατευθούν μαζί μας σε μία προσπάθεια υλοποίησης ενός διαφορετικού, ειλικρινούς οράματος, που οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ πρεσβεύουμε εδώ και 20 χρόνια, με βάση το τρίπτυχο: περιβάλλον-κοινωνία-οικονομία που θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο και θα συμβάλει δραστικά στην προστασία μας από την κλιματική κρίση.
Για εμάς η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος δεν είναι απλά μια γιορτή, είναι μια μέρα αγώνων. Και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε τις μάχες μας προκειμένου να επιτύχουμε:
Μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία με δημιουργία αξιοπρεπών, δημιουργικών και βιώσιμων θέσεων εργασίας
Οικονομική ενίσχυση σε επιχειρήσεις που βάλλονται από την πανδημία, με περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια
Οικονομική ενίσχυση των καλλιτεχνών και ελεύθερων επαγγελματιών, των κλάδων που έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας
Βιώσιμη μετακίνηση στις πόλεις, εξυπηρετικά μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), ασφαλή ποδηλατοκίνηση, έμφαση στους πεζόδρομους
Ελεύθερους χώρους πρασίνου, πράσινες στέγες και βιοκλιματικές όψεις κτηρίων
Έμφαση στην Εξοικονόμηση Ενέργειας και Στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) μικρής κλίμακας με συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και ενεργοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ενεργειακών κοινοτήτων
Διαχείριση αποβλήτων με προτεραιότητα στη μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση (κυκλική οικονομία)
Υποστήριξη της παραγωγής και ενίσχυση της κατανάλωσης τοπικών και εντός εποχής προϊόντων.
Καλούμε λοιπόν, όλους και όλες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, να ενεργοποιηθείτε μαζί μας και να συμμετέχετε στις δράσεις μας.
Γιατί τελικά αύριο δεν γιορτάζει μόνο το περιβάλλον, αλλά όλοι εμείς! Χρόνια Πολλά!

Πηγή: https://ecogreens.gr/