Β. Μαυρίδης: Covid , χαμηλό εισόδημα και κόστος ζωής “πνίγουν” την Ορεστιάδα

Ο Βασίλης Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος ΠΕΔ αναφέρεται στην μεγάλη έξαρση του covid που παρουσιάστικε τελευταία στον Δήμο Ορεστιάδας.

Δυστυχώς για κάποιους το θεωρούσαν ότι είναι κάτι πολύ επιπόλαιο. Πέρα από τους κλασικούς αρνητές, που τους χαρακτηρίζω κοινωνικά “παρατράγουδα”.

Υπήρξε μία καχυποψία, ένα μπέρδεμα από την πληροφορία. Στην πληροφόρηση που έπαιρναν συνδημότες μας υπήρχε στο αρχικό στάδιο μία δυσπιστία. Με αυτά που είχαμε συγκεκριμένο εμβόλιο για τις παρενέργειες του και τις θρομβώσεις.

Γενικά θεωρώ ότι πλέον η άρνηση για μία μεγάλη μερίδα ατόμων για να εμβολιαστούν πηγάζει από τη συνολική άρνηση θέλουν να εκφράσουν σε οτιδήποτε συμβαίνει. Προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχε μία πιο αυστηρή τήρηση των μέτρων. Μας έκανε λίγο ζημιά το ότι θεωρήσαμε εμείς οι εμβολιασμένοι ότι έχουμε ξεμπλέξει μία και καλή. Δεν θεωρούσαμε τους εαυτούς μας, ότι είμαστε και εμείς εστία μεταδοτικότητας.

Επομένως αυτό έφερε μία χαλάρωση και στους εμβολιασμένους. Η πολύμηνη διάρκεια που κρατάει ο Κορωναίος κούρασε τον κόσμο ψυχολογικά κυρίως και αποδείχτηκε ότι και τα μέτρα είτε αυστηρά είτε χαλαρά που αποφάσισε να επιβάλει η κυβέρνηση δεν τηρούνταν. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτήν τη δραματική κατάσταση που είμαστε αυτές τις μέρες.

Έχουμε ξεπεράσει τα 400 ενεργά θετικά κρούσματα την μέρα μόνο στο Δήμου Ορεστιάδας. Ενθαρρυντικό είναι ότι πλέον έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι είμαστε ακόμα μέσα στο πρόβλημα αυξήσουμε το βαθμό τήρησης των μέτρων να πάρουμε τις προφυλάξεις μας. Δεν ξέρω για πόσο καιρό γιατί πέφτουν έξω οι προβλέψεις θα τελειώσουμε μία και καλή με αυτήν την υπόθεση.

YouTube player
Βασίλης Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος ΠΕΔ.

Κόσμος έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι είμαστε ακόμα μέσα στο πρόβλημα αυξήσουμε το βαθμό τήρησης των μέτρων να πάρουμε τις προφυλάξεις μας. 

Δεν ξέρω για πόσο καιρό γιατί πέφτουν έξω οι  προβλέψεις θα τελειώσουμε μία και καλή με αυτήν την υπόθεση. 

Σε ότι αφορά την απόφαση της 4-ης ΥΠΕ για τα περιφερειακά ιατρεία. 

Από την πρώτη μέρα της γνωστοποίησης αυτής της εγκυκλίου επικοινώνησα σχεδόν με την πλειοψηφία των συναδέλφων στην περιφέρεια μας. Αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να καταρρίψουμε αυτήν την απαράδεκτη απόφαση. Μίλησα από την πρώτη μέρα με τον Διοικητή της 4-ης ΥΠΕ  και θέλω να το αναγνωρίσω αυτό. Κατάλαβε ότι ήταν προς τη λανθασμένη κατεύθυνση αυτή η απόφαση. 

Αποδυνάμωνε εντελώς την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και αντί να αποσυμφορήσει τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία θα υπέφερε μεγαλύτερο φόρτο εργασίας για τους εργαζόμενους 

Μία σειρά επιχειρημάτων που αναπτύξεων εγώ και οι συνάδελφοι Δήμαρχοι τον πείσαμε ότι πρέπει να το διαχειριστούμε κάπως διαφορετικά την κατάσταση.

Τελικά πετύχαμε  να συνδυαστεί η παροχή υπηρεσίας των γιατρών που υπηρετούν στα περιφερειακά ιατρεία. Να παρέχουν υπηρεσίες στα Κέντρα Υγείας αλλά και στα περιφερειακά τους ιατρεία.

Είναι δύσκολη η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας.  Ένας γιατρός έχει φτάσει να εξετάζει 100 ασθενείς τη μέρα .

Η ουσία του προβλήματος βρίσκεται στο ότι δεν έχουν προκηρυχθεί όλες οι θέσεις των γιατρών  και όπου έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις των γιατρών δεν υπάρχει προσφορά.

Με συμβάσεις των 8 μηνών δεν έρχονται  γιατροί να εργαστούν στον Έβρο και στην Ορεστιάδα. Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί; Με ουσιαστικότερα κίνητρα, με πραγματικά και  οικονομικά  και στην πριμοδότηση ενός γιατρού μετά για την ειδικότητά του. Έτσι ώστε να είναι ελκυστικές οι θέσεις στην παραμεθόρια περιοχή και να καλύπτονται από ιατρικό προσωπικό .

Μαυρίδης
Βασίλης Μαυρίδης

Η αγορα μας τώρα βλέπω ότι αιμορραγεί πάλι και δεν έχουμε τους πόρους για να στηρίξουμε την τοπική αγορά των εμπορικών μας κόσμο. Το μεγαλύτερο δηλαδή πρόβλημα με το άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία είναι η εξαγωγή πάλι των χρημάτων μας που στη γειτονική Χώρα. Βλέπω ότι δυστυχώς αυξάνεται σιγά-σιγά ο αριθμός των επισκεπτών από μας προς την Τουρκία.

Συνδημότες μου λένε :”Δήμαρχε δεν βγαίνει ο μήνας δεν μπορούμε να τον βγάλουμε με τους μισθούς. Αναγκάζουμε να πάω δίπλα να πάρω το γάλα και τα pampers, αναγκάζομαι να βάλω τη βενζίνα.” Όση προσπάθεια να κάνουμε και εμείς για να στηρίξουμε τον εμπορικό κόσμο διεκδικούμε  κίνητρα κεντρικά, κίνητρα της βαθιάς πολιτικής. Είναι το μόνο που πρέπει να γίνει για να μπορέσουμε να μειώσουμε αυτές τις ανισότητες


Αρχική